Ερώτηση Αλ. Μεϊκόπουλου για αντιπλημμυρικό έργο στον Αγνώντα Σκοπέλου

Τελευταία ενημέρωση: 2021-07-23, 11:43:37
Ερώτηση Αλ. Μεϊκόπουλου για αντιπλημμυρικό έργο στον Αγνώντα Σκοπέλου

Να χρηματοδοτηθεί και να ολοκληρωθεί άμεσα το αντιπλημμυρικό έργο του Αγνώντα της Σκοπέλου, για να μην ξανά απειληθούν ζωές και ιδιωτική και δημόσια περιουσία από μία μελλοντική πλημμύρα που μπορεί να πλήξει το νησί, ζητά με ερώτησή του από τους αρμόδιους Υπουργούς Εσωτερικών, Προστασίας του Πολίτη και Υποδομών & Μεταφορών, ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος.

Όπως επισημαίνει ο βουλευτής Μαγνησίας, η Σκόπελος είναι ένα νησί που τα τελευταία χρόνια έχει πληγεί επανειλημμένα από ακραία καιρικά φαινόμενα. Ο δήμος Σκοπέλου, έχει λάβει σχετική χρηματοδότηση από το Υπουργείο Εσωτερικών για την εκπόνηση αντιπλημμυρικής μελέτης σε όλο το νησί. Στο πλαίσιο αυτό, από το 2020 έχει ολοκληρωθεί η αντιπλημμυρική μελέτη του παραθαλάσσιου οικισμού του Αγνώντα και είναι έτοιμη προς δημοπράτηση.

«Εδώ και ένα και πλέον χρόνο, το αντιπλημμυρικό έργο του Αγνώντα δεν έχει ενταχθεί σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα ώστε να προχωρήσει η δημοπράτηση και ολοκλήρωσή του, παρά τα διαρκή αιτήματα του Δήμου Σκοπέλου τόσο  προς τα συναρμόδια υπουργεία, όσο και προς την Περιφέρεια Θεσσαλίας», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Βουλευτής.

Ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος τονίζει επίσης πως «ενώ το έργο είναι πλήρως κοστολογημένο, με τον προϋπολογισμό του να είναι 2.120.400,00 ευρώ, η ολιγωρία που παρουσιάζεται σχετικά με τη χρηματοδότηση του έργου θα φέρει για μία ακόμα φορά τον οικισμό αντιμέτωπο με το λιγότερο υλικές καταστροφές στο επόμενο πλημμυρικό φαινόμενο που θα πλήξει το νησί» και ζητά την  παρέμβαση των αρμοδίων υπουργών.

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
2
+
8
=