ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Ξενοδόχοι Σκιάθου – ΠΥΤ: Μονόδρομος τα υγειονομικά μέτρα

ξενοδόχοι-σκιάθου-πυτ-μονόδρομος-τ-510552

Τα υγειονομικά πρωτόκολλα σε συνάρτηση με την εξέλιξη της πανδημίας, στην «καρδιά» της τουριστικής περιόδου, βρέθηκαν στο επίκεντρο της πρόσφατης συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της Ενωσης Ξενοδόχων Σκιάθου, στο Skiathos Palace.

Στη συνάντηση παρευρέθηκε, μετά από πρόσκληση της Ενωσης Ξενοδόχων Σκιάθου, ο προϊστάμενος Ελέγχου, Επιθεώρησης και Τουριστικής Ανάπτυξης Θεσσαλίας της Περιφερειακής Υπηρεσίας Τουρισμού (ΠΥΤ) Θεσσαλίας Νίκος Σαρούκος, καθώς και άλλοι ιδιοκτήτες και υπεύθυνοι ξενοδοχειακών μονάδων του νησιού.

Στα προ ημερήσιας θέματα, έγινε αναφορά στην ιδρύτρια της Ενωσης Ξενοδόχων Σκιάθου, την εκλιπούσα Μύριαμ Τσαρούχη – Ευθυμιάδη, το έργο της οποίας ήταν καθοριστικό για την Ενωση των ξενοδόχων και γενικότερα των επιχειρηματιών εκείνης της εποχής, καθώς αποτέλεσε την αρχή για τη μετέπειτα ενωτική πορεία των ξενοδόχων για το κοινό καλό της Σκιάθου.

Στη συνεδρίαση επισημάνθηκε ότι διανύοντας μια δύσκολη τουριστική περίοδο, η οποιαδήποτε πρόβλεψη σχετικά με την εισροή των επισκεπτών για το 2021, είναι πρακτικά αδύνατη, ενώ τον τελευταίο καιρό επικρατεί έντονος προβληματισμός σχετικά με την μη τήρηση των υγειονομικών μέτρων στην ευρύτερη περιοχή.

Ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Σκιάθου Αλέκος Ευσταθίου, επισήμανε πως κανένα νησί δεν είναι άτρωτο και πάντα εγκυμονεί ο κίνδυνος των άμεσων περιοριστικών υγειονομικών μέτρων, εάν και εφόσον δεν τηρούνται τα υγειονομικά μέτρα της πολιτείας.

Ο προϊστάμενος του Τμήματος Ελέγχων και Ανάπτυξης της ΠΥΤ Θεσσαλίας Νίκος Σαρούκος υπογράμμισε στους ξενοδόχους πως και το καλοκαίρι του 2022 θα λειτουργούμε με υγειονομικά πρωτόκολλα και δεν απέχει μακριά η σχετική απόφαση. Ως προς τους εμβολιασμούς του προσωπικού στις τουριστικές επιχειρήσεις εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι εντός του προσεχούς χρονικού διαστήματος θα τεθεί ζήτημα υποχρεωτικότητας για όλα τα τουριστικά καταλύματα από τις αρμόδιες αρχές.

Η συζήτηση εκτυλίχθηκε γύρω από την ανησυχία της τήρησης των υγειονομικών μέτρων, με τον κ. Ευσταθίου να ζητεί εκ νέου συνάντηση με τον κ. Σαρούκο, ώστε να συζητηθούν ουσιαστικά και στην κατάλληλη περίοδο θέματα τουριστικής ανάπτυξης για την Σκιάθο.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου