ΣΠΟΡΑΔΕΣ

«Σκιάθος Ενωμένη»: Χωρίς ναυαγοσώστες οι παραλίες –Αθλια η εικόνα στο λιμάνι

σκιάθος-ενωμένη-χωρίς-ναυαγοσώστε-514735

Ερωτήσεις προς τον πρόεδρο του Δημοτικού συμβουλίου Σκιάθου κατέθεσε η παράταξη της μειοψηφίας «Σκιάθος Ενωμένη» για την ναυαγοσωστική κάλυψη των παραλιών και την εικόνα που παρουσιάζει το λιμάνι του νησιού.

Στην ερώτηση για την ναυαγοσωστική κάλυψη παραλιών η παράταξη αναφέρει:

«Από δυο ναυαγοσωστικές εταιρείες πέρυσι στο νησί, κατάσταση που διακωμωδήθηκε στο πανελλήνιο, αποτέλεσε πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης και οδήγησε δημοτικούς συμβούλους στον εισαγγελέα, ερχόμαστε φέτος, σχεδόν στο μέσον του καλοκαιριού, καμμία ναυαγοσωστική εταιρεία να μην έχει εγκατασταθεί στις παραλίες θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια των λουομένων στις παραλίες ενώ παράλληλα αυξάνονται γεωμετρικά τα πρόστιμα του Λ/Χ προς το Δήμο Σκιάθου για την έλλειψη τους.

Ερωτούνται λοιπόν οι διοικούντες και κυρίως ο επικεφαλής τους κ.Θεόδωρος Π.Τζούμας:

Ως πότε οι πολυδιαφημισμένες «γαλάζιες σημαίες» θα είναι χωρίς ναυαγοσώστες και ως πότε θα πληρώνουν οι Σκιαθίτες πρόστιμα εξαιτίας της αδράνειας της δημοτικής αρχής;».

Στην ερώτηση για την εικόνα του λιμανιού αναφέρονται τα εξής: «Εν μέσω καλοκαιριού οι επισκέπτες του νησιού μας αντικρύζουν και μία άλλη άθλια εικόνα: το λιμάνι.

Για τον πρόεδρο του ΔΛΤΣ όλα βαίνουν καλώς ενώ τα παράπονα των επιχειρηματιών, των πελατών τους και κυρίως των επισκεπτών με ιδιωτικά σκάφη είναι έντονα, με τους τελευταίους να αναγκάζονται να κατευθύνονται σε λιμάνια των γειτονικών νησιών. Ποιός και πότε θα βάλει σε τάξη το λιμάνι; Ποιος θα δώσει λύσεις;».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου