Θέσεις απασχόλησης στις Σποράδες

Τελευταία ενημέρωση: 2012-03-03, 14:01:42
Θέσεις απασχόλησης στις Σποράδες

Μέσω των προγραμμάτων ΤΟΠΣΑ

Με το βλέμμα στην ανάπτυξη των τοπικών προγραμμάτων για την απασχόληση οι Δήμοι της Σκιάθου, της Σκοπέλου και της Αλοννήσου αποφάσισαν την προώθηση των ΤΟΠΣΑ. Στα Δημοτικά τους Συμβούλια έθεσαν το ζήτημα το οποίο εγκρίθηκε απ’ όλα και βασικός στόχος είναι η δημιουργία θέσεων απασχόλησης, μέσω της κινητοποίησης των τοπικών φορέων.

Το συγκεκριμένο θέμα ψηφίστηκε χθες από το Δημοτικό Συμβούλιο Σκιάθου κι έχει ήδη ψηφιστεί από τα Δημοτικά Συμβούλια της Σκοπέλου και της Αλοννήσου με σκοπό να προωθηθούν τα Τοπικά Ολοκληρωμένα Προγράμματα Στήριξης της Απασχόλησης και οι Τοπικές Δράσεις Κοινωνικής Ένταξης για Ευάλωτες Ομάδες. Βασικό ζητούμενο είναι η συμμετοχή σε υπό ίδρυση αναπτυξιακές συμπράξεις,  με εταίρους τον Δήμο Σκοπέλου, τον Δήμο Αλοννήσου, τον Δήμο Σκιάθου και άλλους φορείς, προκειμένου να υποβληθεί εν συνεχεία αίτηση χρηματοδότησης στo πλαίσιo της «Πλήρους ενσωμάτωσης του συνόλου του ανθρώπινου δυναμικού σε μια κοινωνία ίσων ευκαιριών».

Τα συγκεκριμένα προγράμματα, που έχουν ως επίκεντρο την κατάρτιση, εντάσσονται στο πλαίσιο του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς για την Προγραμματική Περίοδο 2007 - 2013 και αφορούν επίσης την συμμετοχή στις υπό ίδρυση, για τον σκοπό αυτό, αναπτυξιακές συμπράξεις.

Τα Τοπικά Σχέδια για την Απασχόληση (ΤΟΠΣΑ) και οι Τοπικές Δράσεις Κοινωνικής Ένταξης για Ευάλωτες Ομάδες (ΤΟΠ/ΕΚΟ) έχουν ως πεδίο αναφοράς τις τοπικές αγορές εργασίας και επικεντρώνονται στην υποστήριξη των ανέργων αλλά και των επιχειρήσεων μιας οριοθετημένης περιοχής, για τη σύζευξη της προσφοράς και της ζήτησης εργασίας. Έμφαση θα δοθεί επίσης στην ανάδειξη νέων βιώσιμων πεδίων επιχειρηματικής δραστηριότητας μέσω της δημιουργίας Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων. 

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
8
+
4
=