Καταγγελία για την καθαριότητα στη Σκιάθο

Τελευταία ενημέρωση: 2012-03-03, 13:41:16
Καταγγελία για την καθαριότητα στη Σκιάθο

Από την ΔΑΣ - ΟΤΑ με αφορμή την είσοδο ιδιώτη σε ένα τμήμα της

Η παράταξη της ΔΑΣ - ΟΤΑ που στηρίζεται από το ΠΑΜΕ καταγγέλλει τη Δημοτική Αρχή Σκιάθου για την απόφασή της να περάσει τμήμα της Υπηρεσίας Καθαριότητας στον ιδιώτη, εφαρμόζοντας τον οδοστρωτήρα του Καλλικράτη, όπως σημειώνει χαρακτηριστικά, που προϋπήρχε του μνημονίου.

Ειδικότερα η ανακοίνωση της ΔΑΣ - ΟΤΑ είναι η εξής: «Θεωρούμε απαράδεκτη τη συγκεκριμένη ενέργεια των διοικούντων τον Δήμο Σκιάθου αλλά και της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Σκιάθου, που, πλην της παράταξης Λαϊκή Συσπείρωση, η διαφωνία τους επικεντρώθηκε στο αν είναι «φερέγγυος ο ιδιώτης». Κάθε υπηρεσία και προσφορά της Δημοτικής Αρχής Σκιάθου έχει συνδεθεί με την λογική της ανταποδοτικότητας, δηλαδή του χαρατσώματος. Από την πρώτη στιγμή της ψήφισης του Καλλικράτη είχαμε ταχθεί ενάντια σε αυτόν. Όταν όλες οι άλλες δυνάμεις χειροκροτούσαν το επίτευγμα και ούτε λίγο ούτε πολύ χαρακτήριζαν ως μια φιλολαϊκή κοσμογονία που θα βοηθήσει την «ανάπτυξη» της περιφέρειας και του κάθε νέου δήμου, η ΔΑΣ - ΟΤΑ είπε καθαρά ότι πρόκειται για μια τοπική και περιφερειακή κρατική διοίκηση πλήρως ευθυγραμμισμένη με την κεντρική εξουσία και ο ρόλος της θα ήταν αντιδραστικός- αντιλαϊκός. Ότι η κύρια αποστολή της ήταν η υλοποίηση με πιο εύκολο τρόπο του συνόλου της αντιλαϊκής πολιτικής και των αντιλαϊκών επιλογών της εκάστοτε κυβέρνησης. Ότι μέσα από τους δήμους και την περιφέρεια θα παρθούν όλα εκείνα τα μέτρα που τσακίζουν τη ζωή μας καθημερινά. Φόροι, τέλη, χαράτσια, ελαστικές μορφές εργασίας, εφεδρείες, εμπορευματοποίηση υγείας, παιδείας, πολιτισμού, αθλητισμού, ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας, ιδιωτικοποιήσεις υπηρεσιών και δραστηριοτήτων κ.λ.π.

Ένας χρόνος λειτουργίας του «Καλλικράτη» επιβεβαίωσε όλα τα παραπάνω. Η ενέργεια αυτή στο Δήμο Σκιάθου δεν είναι κεραυνός εν αιθρία και δείχνει ότι πέρα και πάνω απ’ όλα, τους ενδιαφέρει να προχωρήσουν τις ιδιωτικοποιήσεις και να εξυπηρετήσουν τα μεγάλα συμφέροντα που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας, σε κάθε δήμο, για τα μεγάλα κέρδη από τη διαχείριση των απορριμμάτων, με αναλώσιμους τους εργαζόμενους.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, όλες οι παραπάνω εξελίξεις δεν πρέπει να μείνουν αναπάντητες. Αφορούν και εμάς τους εργαζόμενους στην τοπική διοίκηση αλλά και όλο τον λαό του νησιού και του κάθε δήμου της Μαγνησίας, που θα κληθεί να πληρώσει μαύρο χαβιάρι, την αποκομιδή των απορριμμάτων στον κάθε ιδιώτη.

Στήριγμα σε όλες τις παραπάνω κατευθύνσεις έδωσαν και δίνουν οι παρατάξεις του Συλλόγου μας, που στηρίζονται από ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΔΗΜΑΡ, αν και σήμερα αλλάζοντας προβιά προεκλογικά, πλασάρονται ως ανεξάρτητοι ή ανένταχτοι αριστεροί, μαζί με την πλειοψηφία της ΠΟΕ-ΟΤΑ, που χωρίς να καταδικάσει τους πολιτικούς φορείς που είναι υπεύθυνοι, αρνήθηκε και αρνείται να δεχθεί τη μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Έκανε μάλιστα ένα βήμα παραπάνω αποδεχόμενη για τους «τουριστικούς» δήμους το θεσμό της έκτακτης και μερικής απασχόλησης.

Το ίδιο έκαναν και με τον οδοστρωτήρα του Καλλικράτη, τον οποίο η πλειοψηφία της ΠΟΕ-ΟΤΑ αντιμετώπισε με μια τετράωρη στάση εργασίας!!!

Σήμερα «ποιούν τη νήσσα» βάζοντας ουσιαστικά πλάτη στην πολιτική της συγκυβέρνησης του μαύρου μετώπου και των δημάρχων για την εκχώρηση των αρμοδιοτήτων της τοπικής αυτοδιοίκησης στους ιδιώτες. Η κάθε συνδικαλιστική δύναμη κρίνεται από τις πράξεις της και όχι από τα λόγια.

Η ΔΑΣ - ΟΤΑ Μαγνησίας καλεί τους εργαζόμενους στην ε/α συνέλευση του Συλλόγου μας στο Δημαρχείο Βόλου, την Πέμπτη 8-3-2012, χωρίς άλλη καθυστέρηση, να πάρουν θέση καταδίκης της Δημοτικής Αρχής Σκιάθου. Να μην εφαρμοστούν τα νέα αντεργατικά μέτρα με μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Να σταματήσουν οι απολύσεις. Να σταματήσουν οι ιδιωτικοποιήσεις. Να φύγουν οι εργολάβοι από τις δημοτικές και δημόσιες υπηρεσίες των Δήμων της Μαγνησίας.

Σήμερα όσο ποτέ άλλοτε χρειαζόμαστε ένα σύλλογο δυνατό, εργαλείο αγωνιστικής δράσης και ταξικής συσπείρωσης, για να σημάνουμε ξεσηκωμό, που θα παλεύει ενάντια στην πολιτική της εξαθλίωσης».

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
1
+
5
=