LIFE STYLE

Διακοπές στη Σκιάθο για τον δισεκατομμυριούχο Ελον Μασκ

διακοπές-στη-σκιάθο-για-τον-δισεκατομ-519143

Ο διασημότερος δισεκατομμυριούχος στον πλανήτη κάνει διακοπές στο νησί

Είδηση «βόμβα» για το διεθνές τζετ σετ η παρουσία του διασημότερου και πολυσυζητημένου δισεκατομμυριούχου, του πιο πλούσιου ανθρώπου στον πλανήτη, στη Σκιάθο. Ο Ελον Μασκ, πρόσωπο της επικαιρότητας σε διεθνές επίπεδο, με τεράστια επιχειρηματική δραστηριότητα και βλέψεις για το… διάστημα, διάγει περίοδο διακοπών στο νησί του Παπαδιαμάντη, με υπερπολυτελή θαλαμηγό, αντάξια του ονόματος και της φήμης του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο σύγχρονος κροίσος του επιχειρείν και των εντυπωσιακών επενδύσεων, που κόβουν την ανάσα, βρίσκεται στη Σκιάθο τις τελευταίες μέρες, απολαμβάνοντας τις διακοπές του, με τη θαλαμηγό «Eos», ένα από τα μεγαλύτερα ιστιοφόρα στον κόσμο με μήκος 93 μέτρων, που ανήκει στον μεγαλοεπιχειρηματία και παραγωγό του Χόλιγουντ Μπάρι Ντίλερ.

Ο Μασκ έλαβε πληθώρα επιχειρηματικών και τεχνολογικών βραβείων και διακρίσεων για τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες και για την ενασχόλησή του με τις διαστημικές τεχνολογίες, καθώς και επίτιμα διδακτορικά.

Την εγκαθίδρυση βάσης στη Σελήνη και μία πόλη στον Αρη «βλέπει» ο Ελον Μασκ ως το επόμενο «λογικό βήμα» για την ανθρωπότητα και τη διεθνή συνεργασία στο διάστημα, όπως ανέφερε σε διαδικτυακό φόρουμ στη Ρωσία, με το Κρεμλίνο να «κλείνει το μάτι» στον Μασκ για την κατασκευή εργοστασίου της Tesla στη χώρα.

Ο εκκεντρικός δισεκατομμυριούχος διευθύνων σύμβουλος των Space X και Tesla εκτίμησε ότι με την πάροδο του χρόνου θα μπορέσουμε να κατοικήσουμε στον Αρη.

«Μπορούμε να τον καταστήσουμε κατοικήσιμο. Αρχικά φυσικά σε συνθήκες πίεσης, με προστατευτικό γυαλί. Αλλά με την πάροδο του χρόνου θα μπορέσουμε να τον κατοικήσουμε» δήλωσε, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με πώς θεωρεί ότι θα μπορούσε να είναι μία πόλη στον πλανήτη Αρη.

Εντυπωσιακό βιογραφικό

Ο Ελον Μασκ είναι επιχειρηματίας με καταγωγή από τη Νότια Αφρική και με νοτιοαφρικανική, καναδική και αμερικανική υπηκοότητα, καθώς και μηχανικός και εφευρέτης.

Ο Μασκ είναι ο γενικός διευθυντής και επικεφαλής τεχνολογικής ανάπτυξης για την εταιρεία διαστημικής τεχνολογίας SpaceX, της οποίας είναι επίσης ο ιδρυτής, καθώς και ο γενικός Διευθυντής και επικεφαλής τεχνολογικού σχεδιασμού της εταιρείας κατασκευής αυτοκινήτων και ενεργειακών συστημάτων Tesla, Inc. (πρώην Tesla Motors), και πρόεδρος της εταιρείας φωτοβολταϊκών συστημάτων SolarCity. Είναι επίσης ιδρυτής της εταιρείας Neuralink, που διερευνά τη συμβίωση ανθρώπου-τεχνητής νοημοσύνης, καθώς και της εταιρείας συστημάτων διάνοιξης σηράγγων The Boring Company, ενώ ξεκίνησε την επιχειρηματική του καριέρα ως συνιδρυτής

Ανάμεσα στις διάφορες δραστηριότητες του, έχει επίσης οραματιστεί ένα σύστημα μεταφοράς υψηλής ταχύτητας με την ονομασία Hyperloop, έχει προτείνει ένα υπερηχητικό αεροσκάφος με ηλεκτρική προώθηση, καθώς επίσης είναι και ένας από τους πιο θερμούς υποστηρικτές της εξερεύνησης και αποίκισης του πλανήτη Άρη.

Στα μέσα Ιανουαρίου 2021, ο Μασκ έγινε ο πλουσιότερος άνθρωπος στον πλανήτη, εκθρονίζοντας τoν διευθύνοντα σύμβουλο της Amazon, Τζεφ Μπέζος. Η περιουσία του εκτιμάται ότι αγγίζει πλέον τα 203 δισ. δολ., σύμφωνα με στοιχεία του Bloomberg’s Billionaires Index, ενώ η συνολική περιουσία του Μπέζος κινείται περίπου στα 183 δισ. δολάρια. Τον Μάρτιο του 2020, η περιουσία του Μασκ είχε εκτιμηθεί περίπου στα 24,6 δισ. δολάρια.

Με το βλέμμα στο διάστημα

Ο Μασκ έχει δηλώσει πως επηρεάστηκε από το έργο του Ισαάκ Ασίμοφ και πως θεωρεί την εξερεύνηση του διαστήματος ένα σημαντικό βήμα για την επέκταση και διατήρηση του ανθρώπινου είδους, με την παρουσία του ανθρώπου σε πολλούς πλανήτες να φέρνει μια σχετική ασφάλεια σε ότι αφορά την επιβίωση του ανθρώπου έναντι διάφορων εξωτερικών απειλών, όπως επιδημίες, αστεροειδείς, φαινόμενο του θερμοκηπίου και άλλων.

Το 2011 δήλωσε πως στόχος του είναι να μειώσει το κόστος των επανδρωμένων διαστημικών πτήσεων έως και 10 φορές το τρέχον κόστος, ενώ σε άλλη συνέντευξη του ίδιου έτους δήλωσε πως ελπίζει να στείλει ανθρώπους στον Αρη στα επόμενα 10 με 20 έτη. Στη βιογραφία του επίσης αναφέρεται, πως επιθυμεί να καθιερώσει μια αποικία στον Άρη έως το 2040, με ένα πληθυσμό που θα φτάνει τις 80.000.

Στις 25 Μαΐου του 2012, η SpaceX έγινε η πρώτη εμπορική εταιρεία που εκτόξευσε και προσύνδεσε διαστημικό όχημα στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

Στις 22 Δεκεμβρίου του 2015, εκτέλεσε την πρώτη προσγείωση πυραύλου εκτόξευσης, εγκαινιάζοντας έτσι την νέα πρακτική όπου το πυραυλικό σώμα μπορεί να επαναχρησιμοποιηθεί και για άλλες εκτοξεύσεις οχημάτων.

Στις 30 Μαΐου του 2020, η SpaceX εκτέλεσε επιτυχώς την πρώτη επανδρωμένη αποστολή της στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό για λογαριασμό της NASA.

Παράλληλα με την κύρια δραστηριότητα της SpaceX, ο Μασκ δημιούργησε το 2015 την εταιρεία Starlink ως θυγατρική η οποία δραστηριοποιείται στην κατασκευή δορυφόρων χαμηλής τροχιάς για τους σκοπούς της παροχής δορυφορικού διαδικτύου. Οι πρώτες δοκιμές έγιναν τον Φεβρουάριο του 2018 με 2 δορυφόρους, και ακολούθησε δεύτερο στάδιο στις 25 Μαΐου του 2019 με εκτόξευση 60 δορυφόρων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου