ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Εκ νέου στο μικροσκόπιο των αρχών η προσάραξη σκάφους έξω από τη Σκιάθο

εκ-νέου-στο-μικροσκόπιο-των-αρχών-η-προ-519367

Μετά τα νέα στοιχεία που προέκυψαν για το συμβάν, που σημειώθηκε πέρυσι τον Αύγουστο, διατάχθηκε νέα προκαταρκτική

Στο μικροσκόπιο των εισαγγελικών αρχών τίθεται η υπόθεση προσάραξης σκάφους έξω από τη Σκιάθο, καθώς προέκυψαν νέα στοιχεία.

Η έρευνα για τα αίτια προσάραξης του σκάφους « Lazy Day» έξω από τη Σκιάθο στο μικρό νησάκι Αρκος , στις 16 Αυγούστου του 2020, είχε τεθεί στο αρχείο.

Η Εισαγγελία Βόλου ολοκληρώνοντας την έρευνά της αρχειοθέτησε την υπόθεση πεπεισμένη ότι δεν υπήρχαν ευθύνες. Η σχετική αναφορά της στην Εισαγγελία Εφετών Λάρισας είχε εγκριθεί.

Ωστόσο, όταν ολοκληρώθηκε η έρευνα από το Ανώτατο Συμβούλιο Ναυτικών Ατυχημάτων, το οποίο ανήκει στο υπουργείο Ναυτιλίας Νησιωτικής Πολιτικής, κοινοποιήθηκε το πόρισμα στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου και την Εισαγγελία Βόλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες το ΑΣΝΑ αποδίδει ευθύνες για το ναυτικό ατύχημα στην κυβερνήτη του σκάφους και στην ιδιοκτήτρια, για αυτό και η υπόθεση θα επανεξεταστεί από μηδενική βάση.

Η Εισαγγελία Βόλου διέταξε ήδη νέα προκαταρκτική εξέταση, ζητώντας να ερευνηθεί εκ νέου αν από τα νέα στοιχεία προκύπτουν ευθύνες για πρόκληση ναυαγίου εκ προθέσεως και ρύπανση περιβάλλοντος.

Η δικογραφία θα επιστραφεί στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου και θα ληφθούν εκ νέου καταθέσεις.

Η υπόθεση εμπίπτει στα ναυτικά ατυχήματα λόγω μηχανικής βλάβης ένεκα πλημμελούς συντήρησης.

Εάν από την ολοκλήρωση της έρευνας διαπιστωθεί ότι υπήρχαν ευθύνες που βαρύνουν την ιδιοκτήτρια και την κυβερνήτη (και οι δύο ελληνίδες), τότε θα αντιμετωπίσουν σε βαθμό πλημμελήματος κατηγορίες για πρόκληση ναυαγίου και ρύπανση του θαλάσσιου περιβάλλοντος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου