ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Σειρά συναντήσεων του Αλ. Μεϊκόπουλου με φορείς της Σκοπέλου

σειρά-συναντήσεων-του-αλ-μεϊκόπουλου-542594

Τη Σκόπελο επισκέφθηκε ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος όπου πραγματοποίησε διαδοχικές συναντήσεις με πλήθος φορέων και εκπροσώπων του νησιού.

Αναλυτικότερα κατά την τριήμερη επίσκεψή του, συναντήθηκε στο Δημαρχείο Σκοπέλου με το Δήμαρχο κ. Περίσση Σταμάτη, τον Αντιδήμαρχο κ. Βούλγαρη Αριστείδη και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σκοπέλου κ. Ξηντάρη Άγγελο. Συζητήθηκαν εκτενώς τα υπό εξέλιξη έργα, καθώς και η επιτακτική ανάγκη να ενταχθεί σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα η αντιπλημμυρική μελέτη του οικισμού Αγνώντα, να ανακατασκευαστεί το Κέντρο Υγείας Σκοπέλου και να προμηθευτεί ο Δήμος ένα νέο ασθενοφόρο μικρών διαστάσεων που να έχει τη δυνατότητα να επιχειρεί μέσα στους στενούς δρόμους και τα σοκάκια των οικισμών του νησιού και να μεταφέρει ασθενείς προς το Κέντρο Υγείας. Ο Δήμαρχος και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου ακόμη μετέφεραν στο Βουλευτή την προσπάθειά τους για εφαρμογή κυκλοφοριακών μέτρων εντός της χερσαίας ζώνης λιμένος που συχνά δε στέφεται με επιτυχία λόγω διέλευσης ΙΧ, μοτοσυκλετών και μοτοποδηλάτων.

Ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφθηκε στη συνέχεια το Κέντρο Υγείας Σκοπέλου όπου ενημερώθηκε από τη Δ/ντρια κ. Σκλάβου Ρεγγίνα για την πορεία του εμβολιασμού, τον αριθμό των κρουσμάτων Covid-19 και την κάλυψη της λοιπής νοσηρότητας στο νησί, ενώ συζητήθηκαν το κτιριακό πρόβλημα και η ανάγκη για επιπλέον ιατρικό προσωπικό.

Η τουριστική κίνηση, η παραμονή της Ελλάδας στην «πορτοκαλί λίστα» της Βρετανίας, η αβεβαιότητα της θερινής σεζόν, τα μειωμένα έσοδα και η ανάγκη στήριξης των επιχειρήσεων και επαγγελματιών αποτέλεσε το επίκεντρο των συζητήσεων που είχε ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος με φορείς του τουρισμού και της εστίασης Σκοπέλου.

«Η Σκόπελος κατατάσσεται στους κορυφαίους προορισμούς για τους Βρετανούς, συνεπώς η βρετανική ταξιδιωτική οδηγία ήταν μεγάλο πλήγμα για τον τουρισμό στην περιοχή» επεσήμανε η κ. Διαμάντη Μαίρη, Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Σκοπέλου αναφέροντας ότι μόνο το 10% των ξενοδοχείων έχουν ανοίξει και οι κρατήσεις πηγαίνουν ολοένα και πιο πίσω κινδυνεύοντας να χαθούν, αφού οι Βρετανοί τουρίστες θα έχουν επιλέξει άλλους προορισμούς. Υπογράμμισε την ανάγκη ενίσχυσης για την αναβάθμιση των ξενοδοχείων και συζήτησαν με το Βουλευτή για την έμπρακτη ενθάρρυνση των πράσινων ξενοδοχείων, την πύκνωση των ενδοσποραδικών δρομολογίων, τη διενέργεια των τεστ που χρειάζονται οι τουρίστες για να επιστρέψουν στις χώρες τους.

Ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος συναντήθηκε κατόπιν με τον Πρόεδρο της Κοινότητας Γλώσσας του Δήμου Σκοπέλου κ. Φωτόπουλο Αγάλο και την Πρόεδρο του Συλλόγου Επαγγελματιών Γλώσσας & Λουτρακίου Σκοπέλου κ. Τέγου Γλυκερία, οι οποίοι εξέφρασαν την ανησυχία τους για τους Βρετανούς που ακυρώνουν τις διακοπές τους. Η κ. Τέγου μίλησε για τον αποκλεισμό πολλών τοπικών επιχειρήσεων από το χρηματοδοτικό πρόγραμμα ΑΝΑΣΑ της Περιφέρειας Θεσσαλίας λόγω των μειωμένων εσόδων που εμφάνισαν, επειδή άνοιξαν και τελικώς δε βαθμολογήθηκαν επαρκώς για να ενταχθούν, και συμφώνησαν με το Βουλευτή ότι το 2020 δεν είναι έτος αντιπροσωπευτικό ως προς το τζίρο σε ό,τι έχει να κάνει με τις ενισχύσεις που δίνονται στις επιχειρήσεις.

Τέλος, συναντήθηκε με τον κ. Φλωρούς Θανάση Πρόεδρο του Συλλόγου Ιδιοκτητών Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Σκοπέλου, και τον κ. Λεμονή Θωμά, Ταμία που, αν και συγκρατημένα αισιόδοξοι για το αποτύπωμα της κίνησης του τριημέρου Αγίου Πνεύματος εξέφρασαν προβληματισμό για το τελικό πρόσημα της φετινής σεζόν και το πόσο θα επηρεάσουν αρνητικά οι ακυρώσεις την κίνηση στα καταστήματα εστίασης.

«Το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών δημόσιας υγείας είναι κλειδί για τη φετινή τουριστική περίοδο. Οι χώρες ανταγωνίζονται πλέον πρώτα για το ποια είναι υγειονομικά ασφαλέστερη για τους επισκέπτες και δευτερευόντως για τα υπόλοιπα», τόνισε ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος και πρόσθεσε πως η παραμονή της Ελλάδας στην πορτοκαλί λίστα έχει να κάνει με τις χαμηλές επιδόσεις της χώρας στον αριθμό και τύπο των τεστ, το ποσοστό θετικότητας και το εμβολιαστικό πρόγραμμα, που είναι τα τρία στοιχεία που αξιολογεί η Βρετανία. «Τα νησιά δεν αντέχουν δεύτερη συναπτή καταστροφική χρονιά» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ευχαρίστησε θερμά τους εκπροσώπους και τους φορείς του νησιού με τους οποίους συνομίλησε για το χρόνο και τη χρήσιμη καταγραφή των ζητημάτων που αντιμετωπίζουν, δεσμεύθηκε να αναδείξει και να πιέσει κοινοβουλευτικά για την επίλυσή τους και τόνισε ότι βρίσκεται πάντα στη διάθεσή τους για οτιδήποτε νεότερο ανακύψει.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου