ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Θ. Χαρμάνης: Δεν θα «εργαλειοποιηθεί» η μικρή Λυδία

θ-χαρμάνης-δεν-θα-εργαλειοποιηθεί-η-543731

Αποκλειστική επιμέλεια της μικρούλας ζητεί η οικογένεια της Καρολάιν – Υπόμνημα κατά της συνεπιμέλειας καταθέτει σήμερα η πολιτική αγωγή

Η μικρή Λυδία θα πρέπει να μεγαλώσει στην Αλόννησο μαζί με την οικογένεια της αδικοχαμένης μητέρας της ζητούν οι γονείς της άτυχης Καρολάιν που δολοφονήθηκε από τον ίδιο τον σύζυγό της, για αυτό και σήμερα, Πέμπτη, ο δικηγόρος της οικογένειας, Θανάσης Χαρμάνης, μεταβαίνει στην Αθήνα προκειμένου να καταθέσει σχετικό υπόμνημα στην Εισαγγελία Ανηλίκων. Επίσης αναμένεται να παραλάβει και όλη τη δικογραφία με το απολογητικό υπόμνημα του 32χρονου.

Στο υπόμνημα προς την Εισαγγελία Ανηλίκων θα ορίζεται ρητά και κατηγορηματικά το αίτημα των γονέων της Καρολάιν να έχουν την αποκλειστική επιμέλεια του παιδιού.

Οι αρχικές σκέψεις που υπήρχαν για συνεπιμέλεια με τους γονείς του 32χρονου συζυγοκτόνου τις τελευταίες ώρες έχουν εγκαταλειφθεί, όπως και οι γέφυρες επικοινωνίας.

«Δεν είναι εύκολο πρακτικά, αλλά και συναισθηματικά κάτι τέτοιο», εξήγησε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο κ. Χαρμάνης. «Μπορεί ο νόμος να το προβλέπει, αλλά έχουμε να κάνουμε με μία ειδική περίπτωση. Πρόκειται για ένα μικρό παιδί το οποίο για πολλούς και διαφόρους λόγους δεν πρέπει και δεν θα επιτρέψουμε να «εργαλειοποιηθεί» από την πλευρά του δράστη, ενόψει της ποινικής διερεύνησης της υπόθεσης», συνέχισε ο γνωστός δικηγόρος.

Οι δικηγόροι των δύο πλευρών σήμερα θα πρέπει να παρουσιαστούν στον εισαγγελέα Ανηλίκων για να υποβάλουν υπόμνημα με τις προτάσεις τους αναφορικά με την επιμέλεια της κορούλας του ζευγαριού.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές από την πλευρά της οικογένειας του δράστη υπάρχει επιμονή στο αίτημα για συνεπιμέλεια, παρά τις προσπάθειες του κ. Χαρμάνη να πειστούν να διευκολύνουν τη διαδικασία συναινώντας με το αίτημα της οικογένειας της άτυχης Καρολάιν.

«Ευχόμαστε να πρυτανεύσει η λογική και να μη χρειαστεί να αντιδικήσουμε. Αν όμως χρειαστεί θα καταθέσουμε ένσταση και θα περιμένουμε τη δικαιοσύνη να αποφασίσει», ξεκαθάρισε ο κ. Χαρμάνης.

«Οι γονείς της Καρολάιν επιθυμούν διακαώς να έχουν τη μικρή κοντά τους. Εχασαν την κόρης τους, τουλάχιστον να έχουν κοντά τους το εγγόνι τους. Εχουμε εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη για τις αποφάσεις που θα λάβει», πρόσθεσε ο βολιώτης δικηγόρος.

Σύμφωνα με τον κ. Χαρμάνη η οικογένεια της Καρολάιν έχει την οικονομική δυνατότητα να μεγαλώσει τη μικρή. Παράλληλα έχει τη διάθεση να της εξασφαλίσει την πρέπουσα ψυχολογική υποστήριξη, όταν χρειαστεί σταδιακά να μάθει για ποιο λόγο στερείται τη μητέρα της.

«Τον λόγο σ’ αυτά τα θέματα έχουν οι παιδοψυχολόγοι. Εκτιμώ ότι θα πρέπει να συνδράμουν ώστε μεγαλώνοντας αυτό το παιδί να μπορεί να διαχειριστεί αυτό που συνέβη στην οικογένειά του» παρατήρησε σχετικά ο δικηγόρος πολιτικής αγωγής.

Σημειώνεται πως η Κοινωνική Υπηρεσία που διερευνά τα δύο οικογενειακά περιβάλλοντα, πριν αποφανθεί η Εισαγγελία Ανηλίκων, έχει ήδη συναντηθεί με την οικογένεια του 32χρονου συζυγοκτόνου. Σήμερα ανάλογη «αυτοψία» αναμένεται να γίνει και στο σπίτι των παππούδων της Λυδίας στην Αλόννησο.

Κατέρρευσε η μητέρα της 20χρονης το βράδυ της ομολογίας

Ο κ. Χαρμάνης χθες επίσης αποκάλυψε ότι η μητέρα της 20χρονης Καρολάιν μόλις ενημερώθηκε ότι 32χρονος πιλότος ομολόγησε ότι σκότωσε τη γυναίκα του κατέρρευσε. «Το λιποθυμικό σοκ ήταν το λιγότερο. Ποιος δεν θα κατέρρεε μαθαίνοντας κάτι τέτοιο;» αναρωτήθηκε ο δικηγόρος.

«Ηταν μια δεύτερη κηδεία για την ίδια και τον πατέρα της Καρολάιν. Η Σουζάννα τον είχε σαν γιο της. Δεν περίμενε ότι θα έπαιζε τέτοιο θέατρο, ενώ την ίδια στιγμή είχε σκοτώσει την κόρη της και μάλιστα ενόσω αυτή κοιμόταν. «Κοιμόταν όταν την σκότωσε. Για αυτό και δεν έχουν καμία βάση οι ισχυρισμοί του περί βρασμού ψυχής. Ήταν μία δολοφονία που διήρκησε όπως είπε η ιατροδικαστής έξι λεπτά. Το έγκλημα ήταν προμελετημένο. Το κίνητρο αναζητούμε» επανέλαβε.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου