ΣΠΟΡΑΔΕΣ

«Κατάδυση» από τη στεριά

κατάδυση-από-τη-στεριά-547898

Μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου Αλοννήσου στο Κέντρο Ενημέρωσης στη Χώρα

Το Κέντρο Ενημέρωσης και Επιμόρφωσης Κοινού για το υποβρύχιο Μουσείο της Περιστέρας, στη Χώρα Αλοννήσου, λειτουργεί στο παλιό σχολείο από τις 19.00 μέχρι τις 21.30.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του Γυμνασίου και του Λυκείου Αλοννήσου επισκέφθηκαν το Κέντρο Ευαισθητοποίησης και Ενημέρωσης Κοινού και ενημερώθηκαν για το πρώτο υπερσύγχρονο Κέντρο στην Ελλάδα που μεταφέρει τον επισκέπτη στον μαγικό κόσμο του βυθού και του αρχαίου ναυαγίου της Περιστέρας με τη βοήθεια της εικονικής πραγματικότητας.

Κατά τη διάρκεια της ξενάγησής τους έπαιξαν με επιτραπέζια εκπαιδευτικά παιχνίδια γνωριμίας με τον κόσμο των ναυαγίων.

Στο Κέντρο Ενημέρωσης βρέθηκε και ο δήμαρχος Αλοννήσου Πέτρος Βαφίνης, ο οποίος συνομίλησε με τα παιδιά και πέραν της ενημέρωσης που τους έκανε για το πρώτο υποβρύχιο μουσείο της Ελλάδας που βρίσκεται μέσα στο μεγαλύτερο φυσικό θαλάσσιο πάρκο της Ευρώπης κάτι που αλλάζει τα διεθνή δεδομένα καταδυτικού τουρισμού, τους μίλησε και για τη λειτουργία του Κέντρου Ενημέρωσης ως μηχανισμού περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης του κοινού, μέσω ολοκληρωμένων δραστηριοτήτων πληροφόρησης, όπως διαδραστικές εκθέσεις, εκπαιδευτικές δραστηριότητες, κλπ.

Οι πρόσκοποι απ’ τη μεριά τους, με τη γνωστή τους προσφορά, έδωσαν για μια ακόμη φορά το «παρών» και ενημέρωσαν τους μαθητές σχετικά με τον εξοπλισμό του Κέντρου και τις δυνατότητές του.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ανατρέξουν στην ιστοσελίδα στο https://museum.alonissos.gov.gr.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου