ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Είναι Σκοπελίτης από… καρδιάς

είναι-σκοπελίτης-από-καρδιάς-549640

Επίτιμος δημότης του νησιού ανακηρύσσεται αύριο ο διάσημος αρχιτέκτονας Marc Held

Ενθερμος φίλος της Σκοπέλου, ο διάσημος Γάλλος αρχιτέκτονας Marc Held, ανακηρύσσεται επίτιμος δημότης Σκοπέλου, μετά από ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου. Η τελετή αναγόρευσης θα πραγματοποιηθεί αύριο Σάββατο19 Ιουνίου στις 20:00 στον Πολυχώρο «Ορφέας».

Η τιμητική εκδήλωση για την αναγόρευση του διεθνώς διακεκριμένου Γάλλου αρχιτέκτονα, σχεδιαστή, φωτογράφου και συγγραφέα Marc Held, ως Επίτιμου Δημότη Σκοπέλου, πραγματοποιείται «σε ένδειξη εκτίμησης και ελάχιστης ηθικής ανταμοιβής για όσα έχει προσφέρει στη Σκόπελο και ειδικότερα στην καταγραφή και ανάδειξη της τοπικής λαϊκής αρχιτεκτονικής του νησιού ως κάτοικός του τα τελευταία 30 χρόνια», όπως υπογραμμίζεται από τον Δήμο Σκοπέλου, ενώ στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται ότι θα τηρηθούν όλα τα μέτρα προστασίας λόγω κορονοϊού.

Ο διακεκριμένος επιστήμονας, ο οποίος είχε επισκεφτεί αρχικά ως τουρίστας το νησί με την επίσης αρχιτέκτονα σύζυγό του, πριν από τρεις δεκαετίες, ερωτεύτηκε την Σκόπελο και σήμερα, οκτώ χρόνια μετά τον θάνατό της, εξακολουθεί να ζει στο νησί, δημιουργώντας εμβληματικές εξοχικές κατοικίες, όπως η βίλα της εφοπλιστικής οικογένειας Λιβανού.

Λάτρεις της Σκοπέλου ζητούν την αρχιτεκτονική σφραγίδα του ακούραστου Μαρκ Χελντ στις εξοχικές τους κατοικίες, που διακρίνονται για την υψηλή τους αισθητική, την ποιότητα κατασκευής, τα τοπικά στοιχεία και τον οικολογικό τους χαρακτήρα.

«Η Σκόπελος είναι η πατρίδα μου, είναι το σπίτι μου» αναφέρει ο ίδιος ενώ αποκαλύπτει παράλληλα ότι προετοιμάζει ένα ακόμη φιλόδοξο πρότζεκτ, που δείχνει τις κοινωνικές του ευαισθησίες. Συγκεκριμένα κινείται μεταξύ Σκοπέλου, Γαλλίας και Αφρικής, δημιουργώντας έργα που δίνουν πνοή στον τοπικό πληθυσμό.

Η Σκόπελος παραμένει σημείο αναφοράς για τον σπουδαίο αρχιτέκτονα ο οποίος έχει εγγράψει στο βιογραφικό του σπουδαίες συνεργασίες, και έχει γράψει βιβλία για το νησί, συνεχίζοντας να προσφέρει και να δημιουργεί, αντλώντας έμπνευση από το τοπίο και τους ανθρώπους.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου