ΕΛΛΑΔΑ

Ξεκίνησε τα δρομολόγια Θεσσαλονίκη -Σποράδες το Super Runner Jet

ξεκίνησε-τα-δρομολόγια-θεσσαλονίκη-σ-549655

Ανοίγει σήμερα η ακτοπλοϊκή γραμμή, που συνδέει τα νησιά με το λιμάνι της Θεσσαλονίκης

Θετική εξέλιξη για τα νησιά των Βορείων Σποράδων το άνοιγμα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης με τη Θεσσαλονίκη, με το πρώτο δρομολόγιο του ταχύπλοου επιβατηγού – οχηματαγωγού πλοίου Super Runner Jet της ακτοπλοϊκής εταιρίας SEAJETS να εκτελείται σήμερα το πρωί.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Το επιβατηγό – οχηματαγωγό πλοίο απέπλευσε σήμερα στις 7 το πρωί από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, και έφτασε στις 10.15 στο λιμάνι της Σκιάθου, στην 11.00 στην Σκόπελο και στις 11.30 στην Αλόννησο.

Εκπρόσωποι φορέων και επαγγελματίες των νησιών εναποθέτουν τις ελπίδες στην συγκεκριμένη γραμμή, εκτιμώντας ότι θα τονώσει την επισκεψιμότητα, σε μια περίοδο εξαιρετικά δύσκολη από όλες τις απόψεις.

«Το περιμένουμε με μεγάλη ανυπομονησία», ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο αντιδήμαρχος Αλοννήσου, Μιχάλης Καλογιάννης, ο οποίος δραστηριοποιείται στον τουρισμό. «Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από την Θεσσαλονίκη και πολύς κόσμος που περιμένει να ταξιδέψει στα νησιά. Αναμφίβολα, θα βοηθήσει πάρα πολύ τα νησιά και θα αποτελέσει τονωτική ένεση και ενόψει του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος. Περιμένουμε κίνηση το τριήμερο, όχι στον βαθμό που σημειώνονταν πριν από την πανδημία, αλλά πιστεύω ότι θα κινηθεί σε αρκετά ικανοποιητικά ποσοστά», υπογράμμισε ο αντιδήμαρχος.

Με τις ελπίδες να εναποτίθενται στην Βόρεια Ελλάδα, περιοχή φίλα προσκείμενη στα νησιά των Βορείων Σποράδων, ο Μιχάλης Καλογιάννης υπογράμμισε ότι «πιστεύουμε ότι θα υπάρξει ροή τουριστών από την Βόρεια Ελλάδα, γιατί όσες φορές είχε ανοίξει η συγκεκριμένη γραμμή, βοήθησε πολύ τον τουρισμό των νησιών».

Την ικανοποίησή της εξέφρασε για την επανεκκίνηση της γραμμής η πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Σκοπέλου, Μαίρη Διαμάντη, υπογραμμίζοντας ότι «υπάρχει μεγάλη κινητικότητα από τις 25 Ιουλίου μέχρι τις 25 Αυγούστου, από έλληνες και όχι μόνο, για τετραήμερα – πενταήμερα, και σε κάποιες περιπτώσεις δεκαήμερα και πλέον. Πολύς κόσμος επιθυμεί να κάνει τις διακοπές του στα νησιά».

Με τις τιμές να παραμένουν σε ικανοποιητικά επίπεδα, το ενδιαφέρον για διακοπές στην Σκόπελο είναι αυξημένο, σύμφωνα με την πρόεδρο, η οποία επεσήμανε, παράλληλα, ότι «υπάρχει κινητικότητα για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, ο κόσμος θέλει να ξεφύγει για λίγες μέρες από την πόλη και εκτιμούμε ότι εφόσον το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες, θα υπάρξει αυξημένη προσέλευση επισκεπτών στο νησί».

«Η γραμμή που ανοίγει σήμερα, θα προσφέρει εντονότερη κίνηση από έλληνες, από την Θεσσαλονίκη, τη Βόρεια Ελλάδα, και ευελπιστούμε ότι θα φέρει κόσμο και από τα Βαλκάνια», υπογράμμισε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η Θωμάς Κουκουλάκης, ξενοδόχος, μέλος της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής του Δήμου Σκιάθου.

Κοινή η πεποίθηση ότι η ακτοπλοϊκή σύνδεση με Θεσσαλονίκη θα τονώσει τους δείκτες τουρισμού των νησιών, με τον κ. Κουκουλάκη να επισημαίνει ότι «όσο πιο πολλά μεταφορικά μέσα υπάρχουν, είτε πτήσεις, είτε καράβια, και γίνεται πιο εύκολη η μετακίνηση του κόσμου, σίγουρα είναι καλύτερα».

Θετικό, σύμφωνα με την άποψη που διατυπώνει ο ίδιος, το γεγονός ότι η έναρξη της γραμμής πραγματοποιείται λίγες μέρες πριν το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, και ως εκ τούτου, αναμένεται αύξηση της επισκεψιμότητας στο νησί, με ανάλογες προσδοκίες.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου