«Κόβονται» οι Σποράδες τις Απόκριες

Τελευταία ενημέρωση: 2012-02-25, 14:02:01
«Κόβονται» οι Σποράδες τις Απόκριες

Μόνο την Καθαρά Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί δρομολόγιο

Τη στιγμή που οι κάτοικοι και επαγγελματίες τουρισμού περίμεναν να δουν λίγο την κίνηση να αυξάνεται αυτές τις ημέρες της Αποκριάς, τα νησιά των Β. Σποράδων θα μείνουν αποκλεισμένα, μιας και το δρομολόγιο του Εξπρές Σαντορίνη δεν θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή. Αν σκεφτεί κανείς πως το Σάββατο έτσι κι αλλιώς δεν υπάρχει πλοίο προς τις Β. Σποράδες καταλαβαίνει κανείς το μέγεθος της ζημίας που θα επέλθει σε Σκιάθο, Σκόπελο και Αλόννησο.

Αναστάτωση επικρατεί στα νησιά των Β. Σποράδων μετά την ανακοίνωση του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου πως το προγραμματισμένο δρομολόγιο του Εξπρές Σαντορίνη δεν θα υλοποιηθεί την Κυριακή των Αποκριών.

Οι κάτοικοι των νησιών περίμεναν με αγωνία το τριήμερο για να δουν έστω και λίγους τουρίστες ή όσους έχουν καταγωγή από τις Σποράδες και διαμένουν στο Βόλο ή σε άλλες πόλεις και θα αποφάσισαν να περάσουν την Αποκριά στα νησιά τους.

Το πρόβλημα των νησιών διογκώνεται από τη στιγμή που τα δρομολόγια του πλοίου είναι περιορισμένα και μάλιστα το Σάββατο δεν υπάρχει δρομολόγιο πλοίου. Έτσι όσοι επιθυμούσαν να ταξιδέψουν προς τις Β. Σποράδες έπρεπε ή να ταξιδέψουν από την Παρασκευή ή να προτιμήσουν τα δελφίνια.

Η είδηση αυτή έφερε έντονη δυσαρέσκεια σε Σκιάθο, Σκόπελο και Αλόννησο, αν και η τουριστική κίνηση για τα εν λόγω νησιά ξεκινά το Πάσχα. Πάντως εξαιτίας της καλοκαιρίας οι ιδιοκτήτες των επαγγελματιών του τουρισμού περίμεναν να υπάρξει μία σχετική κίνηση για να μπορέσουν να δουν μία αύξηση στο τζίρο τους.

Το μεγαλύτερο όμως πρόβλημα από τα τρία νησιά των Σποράδων αντιμετωπίζει η Αλόννησος που είναι το πιο απομακρυσμένο νησί. Η Αλόννησος εξυπηρετείται μόλις από τρία δρομολόγια του επιβατικού πλοίου κάθε εβδομάδα κάθε Πέμπτη, Παρασκευή και Κυριακή. Αυτό σημαίνει πως αυτές τις ημέρες όσοι επιθυμούσαν να ταξιδέψουν προς την Αλόννησο είτε δεν έκαναν την επιθυμία τους πραγματικότητα είτε ταξίδεψαν από την Παρασκευή.

Να σημειωθεί πως το δρομολόγιο της Καθαράς Δευτέρας θα πραγματοποιηθεί κανονικά.

Επιμέλεια: Δήμητρα Παλαιοδημοπούλου

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
7
+
2
=