ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Κλειστό το ΚΕΠ Αλοννήσου

κλειστό-το-κεπ-αλοννήσου-362043

Εντονες διαμαρτυρίες λόγω έλλειψης υπαλλήλων

Κλειστό παραμένει για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα το ΚΕΠ της Αλοννήσου, λόγω της έλλειψης υπαλληλικού προσωπικού. Συγκεκριμένα, ο υπάλληλος του Δήμου που έχει μεταφερθεί τον τελευταίο ενάμιση μήνα στο ΚΕΠ, προκειμένου να αντικαταστήσει την υπάλληλο η οποία έλαβε άδεια κύησης, αναγκάστηκε εκ των πραγμάτων να απουσιάσει για σοβαρούς οικογενειακούς λόγους.

Το πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού, έχει κατ’ επανάληψη γνωστοποιηθεί στους υπευθύνους της ΔΟΛ ΚΕΠ, με αλλεπάλληλα γραπτά και προφορικά υπομνήματα, χωρίς να έχει, ωστόσο, λυθεί ακόμη το πρόβλημα. Στην προκειμένη μάλιστα περίπτωση, διατυπώνονται έντονες διαμαρτυρίες από την πλευρά των φορέων και των κατοίκων του νησιού, δεδομένου ότι δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν οι δημότες της Αλοννήσου.

Σε απόγνωση βρίσκεται, εξάλλου, ο Δήμαρχος Αλοννήσου κ. Πέτρος Βαφίνης, ο οποίος επισημαίνει ότι «ζητάμε επίμονα τουλάχιστον μια σύμβαση μίσθωσης έργου προκειμένου να τοποθετηθεί ένας υπάλληλος και να λειτουργήσει το ΚΕΠ, αλλά δυστυχώς, οι αρμόδιοι δεν έχουν δώσει ακόμη απάντηση στις επιστολές μου». Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Βαφίνης έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου στους αρμοδίους ήδη από τον Φεβρουάριο του 2011, με σειρά επιστολών και τηλεφωνικών παρεμβάσεων, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί λύση στο πρόβλημα, το οποίο διογκώνεται λόγω της μεταβίβασης νέων αρμοδιοτήτων στα ΚΕΠ. «Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο, οι κάτοικοι του νησιού διαμαρτύρονται έντονα, διότι δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν, ενώ παράλληλα έχει ξεκινήσει η απογραφή των ανθρώπων με τα προνοιακά επιδόματα, που αποτελεί μια επιπλέον αρμοδιότητα, στην οποία δεν μπορεί να ανταποκριθεί το ΚΕΠ Αλοννήσου, ελλείψει υπαλλήλου» υπογραμμίζει ο κ. Βαφίνης.

Ο Δήμαρχος Αλοννήσου κάνει λόγο για «απαξίωση του νησιού» εκτιμώντας ότι οι αποφάσεις δεν θα έπρεπε να παίρνονται οριζόντια, αλλά με βάση τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της κάθε περιοχής και δη των νησιωτικών Δήμων. Τα παραπάνω επεσήμανε χθες, για μια ακόμη φορά, ο ίδιος στους υπευθύνους της ΔΟΛ-ΚΕΠ, υπογραμμίζοντας την δυσχερή κατάσταση στην οποία βρίσκεται το νησί, αλλά και την ανάγκη της άμεσης εξεύρεσης λύσης στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου