ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Kαμπανάκι Χαρδαλιά για Σκιάθο- Αυξημένη διασπορά στο νησί

kαμπανάκι-χαρδαλιά-για-σκιάθο-αυξημέν-595537

Το επιδημιολογικό αποτύπωμα του Πάσχα έδειξε αυξημένη διασπορά στο νησί της Σκιάθου συγκριτικά με τον πληθυσμό του νησιού, με αποτέλεσμα στη σημερινή ενημέρωση του υπ. Υγείας ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς να χτυπήσει καμπανάκι.

Ο κ. Χαρδαλιάς συμπεριέλαβε τη Σκιάθο στις 10 περιοχές της χώρας, όπου η επιδημιολογική κατάσταση εμφανίζεται επιβαρυμένη και ζήτησε από τους κατοίκους και τους επισκέπτες των περιοχών να είναι ιδιαίτερα συνεπείς στην τήρηση των κανόνων.

Από την πλευρά της η Βάνα Παπαευαγγέλου ανέφερε πως υπάρχουν περιοχές στις οποίες παρουσιάστηκε έξαρση των μολύνσεων ως αποτέλεσμα των μετακινήσεων του Πάσχα, κυρίως από φοιτητές που επέστρεψαν από τα αστικά κέντρα στα πατρικά τους μεταδίδοντας ενδοοικογενειακά τον ιο, όπως προκύπτει από τα στοιχεία των ιχνηλατήσεων. Για τον λόγο αυτό, άλλωστε, έχει υποχωρήσει πολύ ο μέσος όρος ηλικίας των κρουσμάτων. Ειδικότερα αναφέρθηκε στις περιοχές της Δυτικής Ελλάδας και συγκεκριμένα στην Αιτωλοακαρνανία, καθώς και στα νησιά Ικαρία, Κάρπαθο, Κέρκυρα, Νάξο και Σκιάθο.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ ο «συναγερμός» σήμανε καθώς την τελευταία εβδομάδα καταγράφηκε στο νησί έξαρση κρουσμάτων.

Από τα δύο ενεργά κρούσματα που είχαν επιβεβαιωθεί την εβδομάδα μετά το Πάσχα, προχθές Τρίτη καταγράφηκαν 15 νέα κρούσματα, που αφορούν σε οικογένειες του νησιού.

Αυτό όπως ήταν φυσικό θορύβησε τα μέλη της Επιτροπής του υπ. Υγείας.. Ετσι αποφάσισαν να απευθύνουν την προειδοποίηση- καμπανάκι.

Σημειώνεται επίσης, πως σε επικοινωνία που είχαν στελέχη της επιτροπής που παρακολουθούν την επιδημιολογική πορεία της πανδημίας με τη δημοτική αρχή του νησιού, ζήτησαν να αναλάβει ενεργότερο ρόλο προκειμένου να προστατευθεί η δημόσια υγεία και ο πληθυσμός του νησιού που ετοιμάζεται να υποδεχτεί τους τουρίστες.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου