ΣΠΟΡΑΔΕΣ

«Να πουν τι έκαναν και πού είναι το παιδί μου»

να-πουν-τι-έκαναν-και-πού-είναι-το-παιδ-598074

Ξέσπασε η μητέρα του Γιώργου Καραμιχαηλίδη μετά την αναβολή της δίκης δύο ψαράδων για την εξαφάνιση του γιου της

Αναβλήθηκε χθες για δεύτερη φορά, σε εφαρμογή των μέτρων κατά της πανδημίας, η δίκη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λάρισας για την υπόθεση εξαφάνισης του 30χρονου Θεσσαλονικιού Γιώργου Καραμιχαηλίδη στον όρμο Βότση Αλοννήσου τον Αύγουστο του 2016.

Η μητέρα του αγνοούμενου Ματούλα Κουτρώτσιου, που όλα αυτά τα χρόνια προσμένει κάποιο νέο από τον γιο της, που εξαφανίστηκε από προσώπου γης, ξεσπά.

«Είναι προφανές τι έγινε. Δεν χρειάζεται άλλη ταλαιπωρία πια. Να πουν τι έκαναν και πού είναι το παιδί μου. Δεν αλλάζει αυτό. Οσο καθυστερεί να γίνει η δίκη, τόσο χειρότερο είναι για τη δική μου την αγωνία. Αυτοί δεν θα γλιτώσουν», σημειώνει.

Πρόκειται για τη δεύτερη αναβολή που δίνεται στην υπόθεση λόγω της πανδημίας, καθώς η υπόθεση είχε προσδιοριστεί για συζήτηση για πρώτη φορά μετά την παραπομπή στις αρχές του έτους.

Πικραμένη σχολιάζει: «Εχεις τόση αγωνία, τόσο άγχος όλο τον καιρό και την τελευταία στιγμή σου λένε ότι αναβάλλεται. Εχουν περάσει πέντε χρόνια από τότε που έχασα το παιδί μου. Πρέπει να δεις τις θα γίνει. Θα βρεις κάτι, δεν θα βρεις;», αναρωτιέται.

Οπως είναι γνωστό για την υπόθεση παραπέμφθηκαν στο ακροατήριο δύο ψαράδες που κατηγορούνται ότι εξέθεσαν σε θανατηφόρο κίνδυνο τον 30χρονο Θεσσαλονικιό.

Ο 30χρονος Θεσσαλονικιός εξαφανίστηκε από τον όρμο Βότση Αλοννήσου στις 30 Αυγούστου 2016 και έκτοτε δεν έχει δώσει σημεία ζωής. Στις αλλεπάλληλες έρευνες του Λιμενικού βρέθηκαν μόνο τα ρούχα του και το κινητό του τηλέφωνο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από την ανάκριση προέκυψε ότι δύο ψαράδες προκάλεσαν τον θάνατο του νεαρού Θεσσαλονικιού από αμέλεια. Ο ένας φέρεται να τον κλώτσησε για τον απωθήσει από τη βάρκα τους και να τον άφησε στο νερό αβοήθητο. Ο δεύτερος φέρεται να αδιαφόρησε. Ενώ ήταν παρών στο επεισόδιο και είδε τον αθώο νέο σε εκτός ελέγχου κατάσταση δεν έκανε τίποτα για να τον απομακρύνει από τη θάλασσα και να τον οδηγήσει σε ασφαλές σημείο.

Και οι δύο κατηγορούνται για θανατηφόρα έκθεση σε κίνδυνο. Τα ρεύματα της θάλασσας παρέσυραν τον άτυχο 30χρονο που βρισκόταν στο νερό ενδεχομένως αναίσθητος από το χτύπημα και τον οδήγησαν σε άγνωστο σημείο. Ετσι ποτέ μέχρι σήμερα δεν έχει βρεθεί η σορός του και η οικογένειά του συνεχίζει ακόμη να τον αναζητά και με κάθε τρόπο να προσπαθεί να ενημερωθεί τι συνέβη. Επισημαίνεται ότι από την πλευρά τους οι αλιείς αρνούνται τις κατηγορίες.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου