ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Υποτροφίες από το Κοινωφελές Ιδρυμα Ιωάννου σε 5 αποφοίτους του Λυκείου Σκιάθου

υποτροφίες-από-το-κοινωφελές-ιδρυμα-603286

Θεσμός για την Σκιάθο η χορήγηση υποτροφιών από το Κοινωφελές Ιδρυμα Ιωάννου σε αριστούχους αποφοίτους του Λυκείου Σκιάθου, που έχουν περάσει το κατώφλι της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Στην αίθουσα του Δημοτικού συμβουλίου Σκιάθου στο Μπούρτζι, πραγματοποιήθηκε στις 5 Μαΐου η χορήγηση από τον πρόεδρο του Κοινωφελούς Ιδρύματος με την επωνυμία «Αργύριος Αλέξανδρου Ιωάννου και της συζύγου του Αριστέας» Θεόδωρο Τζούμα, των υποτροφιών για το πρώτο ακαδημαϊκό έτος σπουδών.

Τις υποτροφίες έλαβαν οι: Ουρανία Αντωνίτσα του Γεωργίου και της Δέσποινας, φοιτήτρια του τμήματος Φιλολογίας, της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Αμαλία Βλασσοπούλου του Διονυσίου και της Σταυρούλας Ματούλας, φοιτήτρια της Σχολής Χημικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Αναστάσιος Ζαφειράτος του Δημητρίου και της Ουρανίας, φοιτητής του τμήματος Ηλεκτρολόγων και Ηλεκτρονικών Μηχανικών της Σχολής Μηχανικών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.

Χριστίνα Κόλλια του Ιωάννη και της Ματούλας, φοιτήτρια του τμήματος Γλώσσας, Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξείνιων Χωρών της Σχολής Κλασικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και η Σουλτάνα Κυπαρισσού του Ελευθερίου Ιωάννη και της Κυριακής, φοιτήτρια του τμήματος Οικονομικών Επιστημών της Σχολής Οικονομίας, Διοίκησης και Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Οι παραπάνω υπότροφοι αποφοίτησαν από το Λύκειο Σκιάθου κατά το σχολικό έτος 2019-2020 και την ίδια χρονιά ανακηρύχθηκαν υπότροφοι του εν λόγω Ιδρύματος, λαμβάνοντας την ετήσια υποτροφία ποσού 3.600 ευρώ σύμφωνα με τις διατάξεις της ισχύουσας νομοθεσίας.

Το Ιδρυμα συνεχίζει το έργο του για την επίτευξη του σκοπού του, ήτοι την χορήγηση υποτροφιών σε αριστούχους μαθητές ή μαθήτριες Λυκείου, των οποίων, αμφότεροι οι γονείς ή ένας εξ αυτών κατάγονται από τη Σκιάθο, ανεξαρτήτως του τόπου κατοικίας τους, για τις σπουδές τους σε ανώτατες Σχολές στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό και μέχρι την ολοκλήρωση των σπουδών τους.

Βασικός όρος είναι η κανονική προαγωγή τους από έτος σε έτος, ενώ η υποτροφία χορηγείται, εφόσον το ετήσιο εισόδημα των γονέων του κάθε υποψηφίου δεν ξεπερνά το ποσό των δεκαπέντε χιλιάδων ευρώ, πλέον των πέντε χιλιάδων ευρώ για κάθε προστατευόμενο τέκνο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου