ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Η Σκόπελος τιμά τον πολιούχο της

η-σκόπελος-τιμά-τον-πολιούχο-της-363164

Ο Αγιος Ρηγίνος είναι πολιούχος της Σκοπέλου

Πανηγυρικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στην Σκόπελο, προς τιμή του πολιούχου της, Αγίου Ρηγίνου. Το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου, ημέρα κατά την οποία η Εκκλησία μας εορτάζει και τιμά τον Άγιο Ιερομάρτυρα Ρηγίνο, Επίσκοπο Σκοπέλου τον θαυματουργό, πανηγυρίζει η Σκόπελος τον προστάτη και Πολιούχο της. Σύμφωνα με το πρόγραμμα των λατρευτικών εκδηλώσεων που έχει καταρτισθεί : την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου, στις 7.00 μ.μ, θα τελεστεί Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, Μητροπολίτου Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσοστόμου.

Το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου στις 7.00 π.μ θα ψαλεί όρθρος και εν συνεχεία Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσοστόμου. Αμέσως μετά, θα λάβει χώρα η Ιερά Λιτανεία από το Μοναστήρι του Αγίου, έως τον Μητροπολιτικό Ι. Ναό της Γεννήσεως του Χριστού στη Χώρα Σκοπέλου.

Ο Άγιος Ρηγίνος, ο οποίος αρνήθηκε να αλλάξει πίστη και να ασπασθεί την ειδωλολατρία, το 362 μ.Χ., οδηγήθηκε στο στάδιο της νήσου Σκοπέλου, όπου υπέστη και άλλα φρικτά βασανιστήρια, και ακολούθως στη θέση «Παλαιό γεφύρι», όπου αποκόπηκε από τον δήμιο η τίμια κεφαλή του. Τη νύχτα οι Χριστιανοί παρέλαβαν το τίμιο σκήνωμα του Αγίου και το ενταφίασαν μέσα στο δάσος του υπερκείμενου λόφου, όπου αργότερα χτίστηκε ομώνυμο του Αγίου Μοναστήρι και βρίσκεται μέχρι σήμερα ο τάφος του.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου