ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Γ. Ριζοδήμος για εμβολιασμούς στις Σποράδες: «Σε καλό δρόμο, αλλά δεν χαλαρώνουμε»

γ-ριζοδήμος-για-εμβολιασμούς-στις-σπο-614329

Σε εμβολιασμό χωρίς επιφυλάξεις όλων των νησιωτών προτρέπει ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας Σκιάθου

Προτροπή σε όλους τους νησιώτες των Β. Σποράδων απευθύνει ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας Σκιάθου Γιάννης Ριζοδήμος, έχοντας πάρει επ’ ώμου τη διαδικασία του εμβολιασμού στο νησί.

Η εμβολιαστική κάλυψη αυτή τη στιγμή στο νησί έχει προσεγγίσει το 30%.

Μέχρι προχθές στις Σποράδες συνολικά είχαν γίνει 4.374 εμβολιασμοί, 3.316 για την πρώτη δόση, ενώ 1.058 άτομα έχουν ολοκληρώσει και τη δεύτερη δόση.

Οι ειδικοί υπολογίζουν ότι με τους οριζόντιους εμβολιασμούς ανεξαρτήτως ηλικιακής κατηγορίας που ξεκινούν, είναι εφικτό τέλος Μαΐου η εμβολιαστική κάλυψη να έχει φτάσει το 65 έως 70%.

Το τελευταίο διάστημα τα μηνύματα είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά, με τον ίδιο να αισιοδοξεί ότι η Σκιάθος, αλλά και τα άλλα δύο νησιά του συμπλέγματος των Σποράδων στις αρχές καλοκαιριού θα έχουν αποκτήσει την πολυπόθητη ανοσία και κατ’ επέκταση την ασφάλεια κατά του covid, για να μπορούν να υποδεχτούν με ασφάλεια τους τουρίστες της φετινής σεζόν.

Ο σχεδιασμός για covid free νησιά, η επιτάχυνση του οριζόντιου εμβολιασμού, αλλά και το γρηγορότερο έναντι άλλων χωρών άνοιγμα του τουρισμού με «πιστοποιητικά υγείας», αποτελούν εχέγγυα σύμφωνα με τον ίδιο ότι η φετινή σεζόν θα είναι καλύτερη από την περυσινή.

Σ’ αυτό συμβάλει και η καλή επιδημιολογική εικόνα που διατηρούν τόσο η Σκιάθος, όσο και τα δύο άλλα νησιά, Σκόπελος και Αλόννησος.

Ειδικά το νησί του Παπαδιαμάντη πέρασε κυριολεκτικά «διά πυρός και σιδήρου», πριν από ένα μήνα, όταν ο κορονοϊός «χτύπησε» ολόκληρες οικογένειες με αποτέλεσμα για ένα διάστημα η Σκιάθος να ενταχθεί στο «βαθύ κόκκινο», εξαιτίας της επιδημιολογικής επιβάρυνσης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι κάτοικοι έχουνε κουραστεί από το λοκντάουν και περισσότερο από τα οικονομικά προβλήματα, δηλαδή οι επαγγελματίες και όλοι οι άνθρωποι οι οποίοι δεν δουλεύουν και έχουν κλειστές επιχειρήσεις, είτε ξενοδοχεία είτε καταστήματα εστίασης, περιμένουν με αγωνία να ανοίξουν και να υποδεχτούν επισκέπτες αλλά και μόνιμους πελάτες.
Δεν υπάρχουν ακόμη σαφείς ενδείξεις για την τουριστική κίνηση, αλλά θεωρώ και με δεδομένο ότι θα έχουμε εμβολιαστεί σχεδόν στο σύνολό του πληθυσμού και αν τελικά λειτουργήσει ο διαβατηριακός έλεγχος και έρχονται επισκέπτες, πιστεύω ότι η χρονιά θα είναι καλύτερη από την περυσινή», τονίζει επίσης ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας, εκφράζοντας ικανοποίηση που «οι πολίτες συνειδητοποίησαν έστω και τώρα ότι ο κορονοϊός δεν είναι άτρωτος» και πως θα « πρέπει να «θωρακιστούμε» όλοι, αν θέλουμε να έχουμε ένα ασφαλές καλοκαίρι χωρίς αναταράξεις και επιπτώσεις που θα αποτυπωθούν στην τοπική κοινωνική και οικονομική μας ζωή».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου