Ασπίδα σωτηρίας για τον Φωκίωνα

Τελευταία ενημέρωση: 2012-02-22, 11:52:18
Ασπίδα σωτηρίας για τον Φωκίωνα

Στο κέντρο περίθαλψης Αλοννήσου νεαρή φώκια που βρέθηκε στη Σύρο

Συντονισμένες προσπάθειες για την διάσωση νεαρής φώκιας που βρέθηκε πρόσφατα σε ακτή της Σύρου καταβάλλει το έμψυχο δυναμικό του Κέντρου Περίθαλψης και Επανένταξης Μεσογειακής Φώκιας της MOm στην Αλόννησο. Ο μικρός «Φωκίωνας», ο οποίος είναι τριών περίπου μηνών και εντοπίστηκε σε πολύ κακή διατροφική κατάσταση, βρίσκεται από προχθές στο κέντρο περίθαλψης της Αλοννήσου, όπου και θα παραμείνει έως ότου ανακτήσει τις δυνάμεις του.

Σύμφωνα με το χρονικό της διάσωσης, το πρωί της Πέμπτης 16 Φεβρουαρίου, το Λιμεναρχείο Σύρου ειδοποίησε τη MOm/Εταιρεία για τη Μελέτη και Προστασία της Μεσογειακής Φώκιας, για την παρουσία μικρής φώκιας στην παραλία του Φοίνικα. Από την περιγραφή, τις φωτογραφίες και τα βίντεο που στάλθηκαν, ήταν εμφανές ότι πρόκειται για νεαρό ζώο, αρκετά αδύνατο το οποίο δεν αντιδρούσε στην ανθρώπινη παρουσία. Σύμφωνα με πληροφορίες, το ζώο βρίσκονταν από το προηγούμενο βράδυ στο συγκεκριμένο σημείο. Η Ομάδα Διάσωσης της MOm, ταξίδεψε την ίδια μέρα στη Σύρο, προκειμένου να εξετάσει το μικρό ζώο. Από την πρώτη εξέταση διαπιστώθηκε ότι επρόκειτο για ένα νεαρό αρσενικό ζώο, περίπου τριών μηνών, σε κακή διατροφική κατάσταση, αδύναμο, παθητικό και πολύ αφυδατωμένο. Με τις οδηγίες της υπεύθυνης κτηνιάτρου Δρ. Νατάσσας Κομνηνού, του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και ξεκίνησε αμέσως η φαρμακευτική αγωγή. Την επόμενη μέρα το ζώο μεταφέρθηκε στην Αθήνα όπου και παρέμεινε μέχρι να σταθεροποιηθεί η κατάστασή του, προκειμένου να γίνουν όλες οι απαραίτητες εξετάσεις.

Ο μικρός «Φωκίωνας», όπως ονομάστηκε το ζώο από το Α1 τμήμα του 1ου Λυκείου Χολαργού, το οποίο υιοθέτησε συμβολικά το νεαρό φωκάκι, μεταφέρθηκε προχθές στο Κέντρο Περίθαλψης και Επανένταξης Μεσογειακής Φώκιας της MOm στην Αλόννησο. Με τη φροντίδα των νοσηλευτών της MOm θα παραμείνει στο συγκεκριμένο κέντρο περίθαλψης, μέχρις ότου ολοκληρώσει τη θεραπεία και ανακτήσει τις δυνάμεις του, προκειμένου να είναι πλέον έτοιμος να επιστρέψει στο φυσικό του περιβάλλον. Μιλώντας στον «ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ» η υπεύθυνη διάσωσης Μαριάννα Ψαραδέλη υπογραμμίζει μεταξύ άλλων ότι «διατηρούμε συγκρατημένη αισιοδοξία, λαμβάνοντας υπόψη ότι προς το παρόν ο Φωκίωνας ανταποκρίνεται θετικά στο διατροφικό πρόγραμμα που προσαρμόζουμε στις ανάγκες του, ενώ παράλληλα χορηγείται φαρμακευτική αγωγή στο ζώο, προκειμένου να ανακτήσει σταδιακά τις δυνάμεις του και να επιστρέψει στο φυσικό του περιβάλλον».

ΓΛ. ΥΔΡ.

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
9
+
3
=