ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Εντονο ενδιαφέρον για εμβολιασμούς

εντονο-ενδιαφέρον-για-εμβολιασμούς-634040

Περισσότεροι από 1.500 κάτοικοι των Βορείων Σποράδων, ηλικίας 18 ετών και άνω, έχουν δηλώσει συμμετοχή

Δυναμική η συμμετοχή των κατοίκων των Βορείων Σποράδων στη διαδικασία του εμβολιασμού κατά του κορονοϊού, με τον συνολικό αριθμό να ξεπερνά κατά πολύ τους 2.000 μέχρι στιγμής.

Ανάλογη διάθεση εκδηλώνεται και από τους μόνιμους κατοίκους ηλικίας 18 ετών και άνω, με περισσότερα από 1.500 αιτήματα να έχουν καταγραφεί σε διάστημα μιας εβδομάδας και ρεκόρ συμμετοχών με 950 εγγραφές, στη Σκόπελο.

Μόλις άνοιξε χθες η λίστα, περισσότερα από 200 άτομα έσπευσαν να δηλώσουν συμμετοχή στο Κέντρο Υγείας Σκιάθου, με τον διευθυντή του Κέντρου Υγείας Σκιάθου, Γιάννη Ριζοδήμο, να υπογραμμίζει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι «στην αρχή υπήρχε δισταγμός, αλλά πλέον πάμε πολύ καλά. Υπάρχει πολύ μεγάλη ανταπόκριση από τους κατοίκους». Με τον κ. Ριζοδήμο να εκφράζει την ικανοποίησή του για την γενικότερη πορεία των εμβολιασμών στο νησί, επεσήμανε ότι «εμβολιάζουμε 80 έως 100 άτομα την ημέρα».

Στην Σκιάθο, ειδικότερα, οι μόνιμοι κάτοικοι ηλικίας 18 ετών και άνω, που επιθυμούν να εμβολιαστούν μπορούν να δηλώσουν τα στοιχεία τους στην ηλεκτρονική πλατφόρμα μέχρι την Παρασκευή 16 Απριλίου 9:00-15:00. Απαραίτητα στοιχεία είναι το ονοματεπώνυμο, ο ΑΜΚΑ και το τηλέφωνο επικοινωνίας.

Οι μόνιμοι κάτοικοι που επιθυμούν να εμβολιαστούν μπορούν να δηλώσουν τα παραπάνω στοιχεία στο Δημαρχείο, το Κέντρο Κοινότητας που βρίσκεται στα ψαράδικα, το Κέντρο Υγείας και ηλεκτρονικά στο [email protected] όπου η καταγραφή θα επιβεβαιώνεται με απαντητικό mail. Στο μεταξύ, τα τρέχοντα ραντεβού θα πραγματοποιηθούν ως έχουν προγραμματιστεί.

Στα υπόλοιπα νησιά

Ρεκόρ συμμετοχών στη Σκόπελο, όπου η λίστα άνοιξε νωρίτερα, με 950 μόνιμους κατοίκους του νησιού, ηλικίας 18 ετών και άνω, να έχουν ήδη εγγραφεί. Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι εγγραφές, με το ενδιαφέρον να παραμένει αδιάπτωτο. Σταθερή, παράλληλα, η ροή εμβολιασμών στο Κέντρο Υγείας Σκοπέλου, σύμφωνα με το πρόγραμμα που εξελίσσεται πανελλαδικά. Αξίζει να σημειωθεί ότι χθες, υπήρχαν 70 ραντεβού για εμβολιασμούς, σε μια μέρα.

Ανάλογο ενδιαφέρον εκδηλώνεται και στην Αλόννησο, όπου μέχρι στιγμής έχουν εγγραφή 350 μόνιμοι κάτοικοι στη λίστα των ατόμων ηλικίας 18 και άνω, που πρόκειται να εμβολιαστούν.

Στόχος είναι η διαδικασία εμβολιασμού του πληθυσμού, και για τα τρία νησιά, να έχει ολοκληρωθεί πριν το Μάιο, τουλάχιστον για την πρώτη δόση, και ως εκ τούτου, αναμένεται να ξεκινήσει σε εύλογο χρονικό διάστημα ο εμβολιασμός και για τις ηλικιακές ομάδες 18 ετών και άνω.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου