ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Στον «αέρα» οι δημοπρασίες παραχώρησης παραλιών στη Σκιάθο

στον-αέρα-οι-δημοπρασίες-παραχώρησ-635620

Διαφωνία συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης στο δημοτικό συμβούλιο Σκιάθου – Μέτωπο συγκρότησαν μείζονα και ελάσσονα μειοψηφία

Ανω – κάτω για μια ακόμη φορά το δημοτικό συμβούλιο Σκιάθου, με τις δημοπρασίες για τις ενοικιάσεις παραλιών να βρίσκονται στον «αέρα», σε μια καίρια στιγμή για το νησί. Με τις διαφωνίες συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης να μην έχουν τέλος, οι παρατάξεις μείζονος και ελάσσονος αντιπολίτευσης εξέφρασαν την αντίθεσή τους, για μια ακόμη φορά, καταψηφίζοντας την πρόταση της δημοτικής αρχής.

Οι διαφωνίες συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης, που συνεχίστηκαν με εντάσεις και ένθεν και ένθεν «βολές» στην χθεσινή έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, μεταφράστηκαν σε 11 ψήφους κατά, έναντι 8 ψήφους υπέρ, με την Λαϊκή Συσπείρωση, να απέχει, κάνοντας λόγο για «συνεδρίαση – παρωδία», με αυστηρή ανακοίνωση που εξέδωσε.

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ επικοινώνησε με τον δημοτικό σύμβουλο της μείζονος αντιπολίτευσης Νίκο Γιαμαρέλο, ο οποίος επεσήμανε ότι ένα τόσο σοβαρό θέμα δεν είναι δυνατόν να συζητηθεί σε μια έκτακτη συνεδρίαση. Παράλληλα, σημείωσε ότι σημείο τριβής αποτέλεσε η άρνηση της συμπολίτευσης στο αίτημα των παρατάξεων της αντιπολίτευσης να αποσταλούν συγκεκριμένα έγγραφα στους δημοτικούς συμβούλους, με το αιτιολογικό των προσωπικών δεδομένων.

« Εξαιρούν κάποιους επαγγελματίες από όμορους, με το αιτιολογικό ότι έχουν ελλιπή δικαιολογητικά και ότι αδυνατεί η τεχνική υπηρεσία να προβεί σε χωροθέτηση της παραλίας. Ζητήσαμε να μας αποσταλούν τα συγκεκριμένα στοιχεία και δεν μας τα στέλνουν, επικαλούμενοι προσωπικά δεδομένα. Τα προσωπικά δεδομένα δεν ισχύουν, γιατί οι δημοτικός σύμβουλος έχει κριθεί και από τη νομοθεσία, αλλά και από γνωμοδοτήσεις, ότι έχει απεριόριστη πρόσβαση στα έγγραφα των υπηρεσιών του δήμου, για την εκπλήρωση των καθηκόντων του», δήλωσε ο κ. Γιαμαρέλος.

Υπενθυμίζεται ότι η καταληκτική ημερομηνία για τη διενέργεια των δημοπρασιών από τον Δήμο είναι στις 30 Απριλίου 2021 στην περίπτωση που δεν ολοκληρωθεί η απαιτούμενη διαδικασία σε αυτό το χρονικό περιθώριο η διενέργεια των δημοπρασιών παραχωρείται αυτόματα στην Κτηματική Υπηρεσία Μαγνησίας. Ο δήμος λαμβάνει το ποσοστό 70% έναντι της Κτηματικής Υπηρεσίας με ποσοστό 30% επί των δημοπρασιών ανεξάρτητα από που θα διεξαχθεί η διαδικασία.

Με την μείζονα και την ελάσσονα αντιπολίτευση να συγκροτούν για μια ακόμη φορά κοινό μέτωπο, ο δήμαρχος Σκιάθου, υποστηρίζει ότι «έγιναν ένα εμπόδιο για την ολοκλήρωση της διαδικασίας από τον Δήμο, ένα εμπόδιο για τον δημότη, ένα εμπόδιο για τον επισκέπτη, ένα εμπόδιο για τη Σκιάθο».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου