Συνάντηση του Δημάρχου Σκιάθου με τον Στέλιο Πέτσα

Τελευταία ενημέρωση: 2021-04-06, 18:32:01
Συνάντηση του Δημάρχου Σκιάθου με τον Στέλιο Πέτσα

Σε κλίμα συνεργασίας πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση του Δημάρχου Σκιάθου με τον νέο Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών, κατά την οποία συζητήθηκαν μεταξύ άλλων θέματα που αφορούν στη μεταρρύθμιση στον χώρο της αυτοδιοίκησης.

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν, ακόμη, ζητήματα σχετικά με την αξιοποίηση από πλευράς του Δήμου Σκιάθου του αναπτυξιακού προγράμματος “Αντώνης Τρίτσης” και του Ταμείου Ανάκαμψης, με σκοπό τη χρηματοδότηση σημαντικών παρεμβάσεων σε ένα ευρύ πεδίο, αλλά και για την εξέλιξη του προγράμματος “Φιλόδημος ΙΙ”, στο πλαίσιο του οποίου ο Αν. Υπουργός ανακοίνωσε στον Δήμαρχο την έγκριση χρηματοδότησης ύψους  315.000 ευρώ για σύνταξη Σχεδίων και Μελετών κατασκευής, βελτίωσης και συντήρησης των λιμενικών υποδομώντων Δημοτικών Λιμενικών Ταμείων, όπου το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο είχε υποβάλει αίτημα με την 24/2/2020 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου.

Ο  Αν. Υπουργός τόνισε πως η Τοπική Αυτοδιοίκηση χρειάζεται παράλληλα με την ενίσχυση των αρμοδιοτήτων της και ενίσχυση πόρων ώστε να μπορεί να ανταπεξέλθει στην αποστολή της, σε αυτή την κατεύθυνση το Υπουργείο θα σταθεί εμπράκτως στο πλευρό του Δήμου Σκιάθου.

Και οι δύο πλευρές τόνισαν ότι θα συνεχιστεί η εποικοδομητική και στενή συνεργασία του Υπουργείου Εσωτερικών με τον Δήμο Σκιάθου.

Ο Θοδωρής Τζούμας, εξάλλου, απηύθυνε πρόσκληση στον κ. Πέτσα να επισκεφθεί το καλοκαίρι τη Σκιάθο.

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
7
+
5
=