Κάδοι για περιττώματα ζώων

Τελευταία ενημέρωση: 2021-04-04, 10:03:08
 Νερό και φαγητό για αδέσποτα θα εξασφαλίσει μέσω ειδικής ταΐστρας ο Δήμος Σκιάθου
Κάδοι για περιττώματα ζώων

 Ειδικές ποτίστρες και ταΐστρες προμηθεύεται ο Δήμος Σκιάθου για κατοικίδια και αδέσποτα 

Μέχρι και κάδους συλλογής περιττωμάτων κατοικιδίων προμηθεύεται η Σκιάθος στο πλαίσιο «της αναβάθμισης των παροχών που προσφέρονται προς τα ζώα, τους κατοίκους της περιοχής αλλά και τους επισκέπτες του νησιού», όπως αναφέρεται σε απόφαση απευθείας ανάθεσης του Δήμου.

Με απόφαση της δημοτικής αρχής θα διατεθεί ποσό 9.126,40 ευρώ για την προμήθεια ενιαίου συστήματος κάδου συλλογής περιττωμάτων κατοικιδίων, βιοδιασπώμενων σάκων συλλογής περιττωμάτων και μεταλλικής ταΐστρας και ποτίστρας αδέσποτων, τα οποία θα τοποθετηθούν σε κεντρικά σημεία του νησιού.

Σύμφωνα με τις τεχνικές προδιαγραφές, ο κάδος θα βρίσκεται σε ορθογώνιο μεταλλικό πλαίσιο και θα έχει δοχείο χωρητικότητας περίπου 40 λίτρων. Εκεί ιδιοκτήτες ζώων θα εναποθέτουν τα περιττώματα των κατοικιδίων τους. Μάλιστα ο κάδος θα διασφαλίζεται για να μην εισέρχονται νερά της βροχής. Από το ίδιο σημείο, οι ιδιοκτήτες ζώων θα μπορούν να προμηθεύονται βιοδιασπώμενες σακούλες στις οποίες θα τοποθετηθούν τις ακαθαρσίες πριν τις εναποθέσουν στον κάδο.

Εκτός από τους κάδους περιττωμάτων ο Δήμος θα προμηθευτεί μια μία ταΐστρα και ποτίστρα για τα αδέσποτα. Το δοχείο νερού θα είναι χωρητικότητας οκτώ λίτρων και της ταΐστρας 20 λίτρων.

 

 

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
3
+
3
=