ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Κάδοι για περιττώματα ζώων

κάδοι-για-περιττώματα-ζώων-646446

Ειδικές ποτίστρες και ταΐστρες προμηθεύεται ο Δήμος Σκιάθου για κατοικίδια και αδέσποτα

Μέχρι και κάδους συλλογής περιττωμάτων κατοικιδίων προμηθεύεται η Σκιάθος στο πλαίσιο «της αναβάθμισης των παροχών που προσφέρονται προς τα ζώα, τους κατοίκους της περιοχής αλλά και τους επισκέπτες του νησιού», όπως αναφέρεται σε απόφαση απευθείας ανάθεσης του Δήμου.

Με απόφαση της δημοτικής αρχής θα διατεθεί ποσό 9.126,40 ευρώ για την προμήθεια ενιαίου συστήματος κάδου συλλογής περιττωμάτων κατοικιδίων, βιοδιασπώμενων σάκων συλλογής περιττωμάτων και μεταλλικής ταΐστρας και ποτίστρας αδέσποτων, τα οποία θα τοποθετηθούν σε κεντρικά σημεία του νησιού.

Σύμφωνα με τις τεχνικές προδιαγραφές, ο κάδος θα βρίσκεται σε ορθογώνιο μεταλλικό πλαίσιο και θα έχει δοχείο χωρητικότητας περίπου 40 λίτρων. Εκεί ιδιοκτήτες ζώων θα εναποθέτουν τα περιττώματα των κατοικιδίων τους. Μάλιστα ο κάδος θα διασφαλίζεται για να μην εισέρχονται νερά της βροχής. Από το ίδιο σημείο, οι ιδιοκτήτες ζώων θα μπορούν να προμηθεύονται βιοδιασπώμενες σακούλες στις οποίες θα τοποθετηθούν τις ακαθαρσίες πριν τις εναποθέσουν στον κάδο.

Εκτός από τους κάδους περιττωμάτων ο Δήμος θα προμηθευτεί μια μία ταΐστρα και ποτίστρα για τα αδέσποτα. Το δοχείο νερού θα είναι χωρητικότητας οκτώ λίτρων και της ταΐστρας 20 λίτρων.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου