Πανελλήνιος διαγωνισμός ποίησης στη Σκόπελο

Τελευταία ενημέρωση: 2012-02-18, 13:15:03
Πανελλήνιος διαγωνισμός ποίησης στη Σκόπελο

Για τον Σκοπελίτη ποιητή Καισάριο Δαπόντε

Ο Δήμος Σκοπέλου και η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση προκηρύσσουν τον Ά Πανελλήνιο Ποιητικό Διαγωνισμό «Καισάριος Δαπόντες» στη μνήμη του σκοπελίτη ποιητή του 18ου αιώνα Καισαρίου Δαπόντε. Στόχος του διαγωνισμού η ανάδειξη του ταλέντου νέων δημιουργών.

Όροι συμμετοχής

Το θέμα του διαγωνισμού είναι ελεύθερο και οι στίχοι δεν θα πρέπει να ξεπερνούν τους 32. Οι διαγωνιζόμενοι θα μπορούν να μετάσχουν με δύο ποιήματά τους. Τα ποιήματα θα πρέπει να είναι ανέκδοτα και αδημοσίευτα και να υποβληθούν σε 5 δακτυλογραφημένα αντίγραφα υπογεγραμμένα μόνο με το ψευδώνυμο.

Τα αντίγραφα θα πρέπει να συνοδεύονται από σφραγισμένο φάκελο στον οποίο θα αναγράφεται το ψευδώνυμο και θα περιέχει τα πλήρη στοιχεία του διαγωνιζόμενου (ψευδώνυμο, ονοματεπώνυμο, ηλικία, διεύθυνση, επάγγελμα, αριθμό τηλεφώνου και e-mail, αν έχει.) Όλα μαζί θα πρέπει να ταχυδρομηθούν μέσα σε φάκελο, που στη θέση του ονόματος του αποστολέα θα φέρει μόνο το ψευδώνυμο του διαγωνιζόμενου. Τα αντίγραφα δεν επιστρέφονται.

Η κρίση των ποιημάτων θα γίνει από πενταμελή Κριτική Επιτροπή την οποία αποτελούν οι: Μαρία Δελίτσικου - Παπαχρήστου, φιλόλογος – συγγραφέας, Δημήτρης Νόλλας, λογοτέχνης, Μάρω Βουδούρογλου –Βλαχάκη, ποιήτρια, Σπυριδούλα Καρβέλη, δημοτική υπάλληλος, Παύλος Πολυχρονάκης, ποιητής. Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν το τρίτο δεκαήμερο του Ιουλίου 2012

Θα απονεμηθούν κατά σειρά :

1ο Βραβείο σ΄ αυτούς που θα συγκεντρώσουν βαθμολογία από 90-100.

2ο Βραβείο σ΄ αυτούς που θα συγκεντρώσουν βαθμολογία από 80-90.

3ο Βραβείο σ΄ αυτούς που θα συγκεντρώσουν βαθμολογία από 70-80.

Έπαινοι σ΄ αυτούς που θα συγκεντρώσουν βαθμολογία από 60-70.

Η απονομή των βραβείων θα γίνει σε ειδική εκδήλωση που θα διοργανωθεί από τον Δήμο Σκοπέλου το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτέμβρη 2012, στη Σκόπελο, στο Παλιό Σκοπελίτικο Αρχοντικό.

Οι έξι πρώτοι από τους βραβευμένους θα φιλοξενηθούν για ένα τριήμερο από τον Δήμο Σκοπέλου την περίοδο της εκδήλωσης απονομής.

Τα βραβευμένα ποιήματα θα προταθούν για μελοποίηση.

Τα ποιήματα θα πρέπει να αποσταλούν μέχρι τις 10 Απριλίου 2012 στη διεύθυνση: ΔΗ.Κ.Ε. ΣΚΟΠΕΛΟΥ, 37003 ΣΚΟΠΕΛΟΣ, ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ υπ΄ όψιν του κ. ΛΑΓΟΥΔΑΚΗ ΓΕΩΡΓΙΟΥ με την ένδειξη: ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΠΟΙΗΣΗΣ «Καισάριος Δαπόντες».

Πληροφορίες στο τηλέφωνο: 2424023220 - Fax: 2424023523.

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
9
+
8
=