ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Οι Βρετανοί «ψηφίζουν» Β. Σποράδες

οι-βρετανοί-ψηφίζουν-β-σποράδες-674078

Σύμφωνα με την Evening Standard, Σκιάθος και Σκόπελος στα 20 καλύτερα ελληνικά νησιά

Στα 20 καλύτερα ελληνικά νησιά βρίσκεται η Σκόπελος σύμφωνα με τη διεθνή βρετανική εφημερίδα Evening Standard. Το αφιέρωμα έχει ειδική έμφαση, καθώς όπως τονίζεται στην αρχή από την ταλαντούχα ταξιδιωτική συντάκτρια Laura Hampson, η Ελλάδα βρίσκεται σε συνεχείς επαφές με τη Μεγάλη Βρετανία για την επόμενη ημέρα στον τουρισμό.

Στο αισιόδοξο αυτό άκουσμα προτείνονται 20 νησιά για διακοπές μετά την επανεκκίνηση του τουρισμού, μεταξύ των οποίων η Σκιάθος «ένα από νησιά των Βορείων Σποράδων, γνωστή για τις υπέροχες παραλίες της και την έντονη νυχτερινή ζωή», όπως υπογραμμίζεται στο ίδιο αφιέρωμα. Κάνοντας τη σύγκριση με την Ιο και τη Μύκονο, η Laura Hampson, χαρακτηρίζει ενδιαφέρουσα τη νυκτερινή ζωή της Σκιάθου, προτρέποντας τους επισκέπτες του νησιού να αποβάλλουν την ένταση από τη βραδινή διασκέδαση εξερευνώντας τις θαλάσσιες σπηλιές, είτε απολαμβάνοντας τον ήλιο σε κάποια από τις εξαιρετικές παραλίες του νησιού.

Αναφορικά με τη Σκόπελο η δημοσιογράφος παροτρύνει τους εκατομμύρια αναγνώστες της δημοφιλούς βρετανικής εφημερίδας να επισκεφτούν το παραδεισένιο νησί και το εκκλησάκι του Αη Γιάννη στο Καστρί, που έγινε γνωστό από την ταινία «Mamma Mia», με τη φήμη του να καταγράφεται με ανεξίτηλα γράμματα στο Χόλιγουντ. Πέρα από την «αναζήτηση και άλλων εξαιρετικών τοποθεσιών στις οποίες γυρίστηκε η ταινία», η Βρετανίδα δημοσιογράφος προτρέπει τους επισκέπτες να βιώσουν μια μοναδική εμπειρία στα «γραφικά ταβερνάκια και τις ανεξερεύνητες εξωτικές παραλίες του νησιού».

Σχολιάζοντας τη νέα διάκριση, η πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού του Δήμου Ιωάννα Ευσταθίου επισήμανε πως φέτος προβλέπεται μία εξίσου δύσκολη τουριστική σεζόν με «πινελιές» αισιοδοξίας λόγω των εμβολιασμών και των πρώτων διακρατικών κινητοποιήσεων. Η Επιτροπή Τουρισμού του Δήμου Σκοπέλου δεν εγκαταλείπει την προσπάθεια. Αντιθέτως οι συνεχείς πρωτοβουλίες για επαφές με φορείς, επαγγελματίες και δημοσιογράφους αποδίδει, όπως φαίνεται, εκ του αποτελέσματος.

Την βεβαιότητα ότι τα αφιερώματα σε έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα του εξωτερικού ενισχύουν την φήμη των τουριστικών περιοχών, πολύ δε περισσότερο των νησιών, εξέφρασε ο Χρήστος Δημητριάδης, πρόεδρος του συλλόγου επαγγελματιών της Σκοπέλου. «Όλα αυτά είναι θετικά και ήδη σαν σύλλογος ετοιμάζουμε τις δικές μας πρωτοβουλίες και προτάσεις, για την ενίσχυση της τουριστικής κίνησης στο νησί. Είναι θετικά, οπωσδήποτε, τα αφιερώματα για το νησί και ευελπιστούμε ότι θα μεταφραστούν σε αύξηση της κίνησης, εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες και τα επιδημιολογικά δεδομένα. Ευελπιστούμε ότι θα βελτιωθεί η κατάσταση μετά το Πάσχα και με την συνδρομή των εμβολιασμών, σε Ελλάδα και εξωτερικό, θα αρχίσουν να μειώνονται τα κρούσματα, ενισχύοντας την διάθεση των τουριστών για ταξίδια», υπογράμμισε ο πρόεδρος των επαγγελματιών της Σκιάθου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου