ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Εξώδικο του ΓΕΛ Σκιάθου σε τουριστικό γραφείο

εξώδικο-του-γελ-σκιάθου-σε-τουριστικό-680073

Συνολικά 41 μαθητές πλήρωσαν για εκδρομή, που ακυρώθηκε λόγω πανδημίας και έναν χρόνο μετά ακόμη περιμένουν να τους επιστραφεί το ποσό των 14.000 ευρώ

Και την εκδρομή σε Πράγα – Βερολίνο έχασαν εξαιτίας του κορονοϊού και κινδυνεύουν να χάσουν τα χρήματα που κατέβαλαν ως προκαταβολή για κρατήσεις εισιτηρίων και ξενοδοχείων, έναν χρόνο πριν. Ο λόγος για 41 αποφοίτους, πλέον, μαθητές του Γενικού Λυκείου Σκιάθου, οι οποίοι από πέρυσι τον Μάρτιο διεκδικούν επιστροφή ποσού 14.000 ευρώ από τουριστικό γραφείο της Θεσσαλονίκης μέσω του οποίου κλείστηκε η εκπαιδευτική εκδρομή και εναντίον του οποίου έχει κινηθεί η διεύθυνση του σχολείου με εξώδικο.

Σύμφωνα με τον διευθυντή του Γενικού Λυκείου Σκιάθου, Λεωνίδα Τζαβαλιά, τον Ιανουάριο 2020, 41 μαθητές της γ’ τάξης του λυκείου, είχαν δηλώσει συμμετοχή σε εκπαιδευτική εκδρομή στην Πράγα και το Βερολίνο. Από τη διεύθυνση του σχολείου υπογράφηκε σύμβαση με γνωστό τουριστικό γραφείο στη Θεσσαλονίκη, με το οποίο το λύκειο έχει συνεργαστεί για την πραγματοποίηση κι άλλων εκδρομών χωρίς κανένα πρόβλημα.

Μαθητές κλήθηκαν να δώσουν προκαταβολή για την κράτηση αεροπορικών εισιτηρίων και δωματίων σε ξενοδοχεία στην Πράγα και το Βερολίνο. Το συνολικό ποσό που προκαταβλήθηκε στο τουριστικό γραφείο προκειμένου να κλείσει την εκδρομή ανέρχεται στο ποσό των 14.000 ευρώ.

Σύμφωνα με τον κ. Τζαβαλιά, την εκδρομή που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί τον περσινό Μάρτιο, ακύρωσε η πανδημία του κορονοϊού. Το σχολείο από την πρώτη στιγμή διεκδίκησε επιστροφή χρημάτων ωστόσο το τουριστικό γραφείο έως και σήμερα έναν χρόνο μετά δεν τα έχει καταβάλλει.

Το θέμα ανακοίνωσε γονιός απόφοιτου σήμερα μαθητή, ο οποίος σε επιστολή του προς τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ υπογραμμίζει ότι «είναι κρίμα για τα παιδιά και εκδρομή να μην πάνε και τα χρήματά τους που κατάφεραν να μαζέψουν με κόπο, να χάσουν».

Οπως ανέφερε ο κ. Τζαβαλιάς, το γραφείο όχι μόνο δεν επέστρεψε τα χρήματα αλλά επιπλέον δεν έχει αποστείλει στη διεύθυνση του σχολείου παραστατικά από την κράτηση αεροπορικών εισιτηρίων ή δωματίων ξενοδοχείων, όπου ισχυρίζεται ότι δαπάνησε την προκαταβολή.

Η υπόθεση ανατέθηκε σε δικηγόρο από τη διεύθυνση του σχολείου και με τη σύμφωνη γνώμη των γονέων των αποφοίτων σήμερα μαθητών. Σύμφωνα με τον δικηγόρο Γιώργο Μουρτζίνο στο τουριστικό γραφείο έχει αποσταλεί εξώδικο ωστόσο δεν έχει δοθεί ούτε καν εξώδικη απάντηση. «Η μόνη λύση είναι πλέον οι γονείς να συναινέσουν για την κατάθεση αγωγής προκειμένου να διεκδικήσουν τα χρήματα που διέθεσαν για μία εκδρομή η οποία δεν πραγματοποιήθηκε», ανέφερε ο ίδιος μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου