ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Αντιπαράθεση στη Σκιάθο για την αγορά ασθενοφόρου

αντιπαράθεση-στη-σκιάθο-για-την-αγορά-684963

Διαξιφισμοί ανάμεσα σε συμπολίτευση και αντιπολίτευση

Νέος κύκλος αντιπαράθεσης στο δημοτικό συμβούλιο Σκιάθου, αυτή τη φορά με φόντο την αγορά μικρού ασθενοφόρου για την κάλυψη των αναγκών του νησιού, με την πρόταση της μείζονος και της ελάσσονος αντιπολίτευσης να υπερισχύει έναντι της συμπολίτευσης.

Με 11 ψήφους υπέρ κρίθηκε το αποτέλεσμα στη συνεδρίαση του περασμένου Σαββάτου, με τις παρατάξεις της μείζονος και της ελάσσονος αντιπολίτευσης να συγκροτούν μέτωπο, προωθώντας κοινή πρόταση. Συγκεκριμένα, παρουσίασαν με αναλυτικά στοιχεία την ανάγκη αγοράς μικρού ασθενοφόρου, προκειμένου να καλύπτονται ανά πάσα στιγμή οι ανάγκες του νησιού, κατηγορώντας τη δημοτική αρχή ότι επί της ουσίας δεν παρουσίασε πρόταση επί του θέματος.

Με δήλωσή της στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η δημοτική σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης Αναστασία Φιλαρέτου ανέφερε ότι ο δήμαρχος επικαλέστηκε την υπηρεσιακή πρόταση του διοικητή της 5ης ΥΠΕ προς τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστό, χωρίς να παρουσιάσει τεκμηριωμένη πρόταση ως δημοτική αρχή. Στη συγκεκριμένη υπηρεσιακή πρόταση, αναφέρεται, μεταξύ άλλων, η προμήθεια τριών πλωτών ασθενοφόρων και τριών χερσαίων ασθενοφόρων ειδικών διαστάσεων και εξοπλισμού για τις ανάγκες των νησιών, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Σχεδίου ΟΧΕ Βορείων Σποράδων.

Απαντώντας στα «πυρά» της αντιπολίτευσης, ο δήμαρχος Σκιάθου Θοδωρής Τζούμας υποστήριξε ότι η δημοτική αρχή τάσσεται υπέρ της αγοράς μικρού ασθενοφόρου, καθώς επίσης και πλωτού, για την κάλυψη των αναγκών που υπάρχουν. Ο δήμαρχος παραδέχτηκε ότι επικαλέστηκε την πρόταση Φώτη Σερέτη προς τον Κώστα Αγοραστό, επισημαίνοντας ότι «εφόσον ο καθ’ ύλην αρμόδιος, που είναι προϊστάμενος όλων των θεμάτων υγείας στην περιοχή, προτείνει στην Περιφέρεια την αγορά και μικρού ασθενοφόρου και πλωτού, στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδίου ΟΧΕ, γιατί να μην πάρουμε και ένα πλωτό. Θεωρήσαμε ότι είναι μια καλή ευκαιρία να πάρουμε και μια τέτοια απόφαση, που δεν έγινε, ωστόσο, αποδεκτή από τις λοιπές παρατάξεις».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου