ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Οκτώ νέες μονάδες «γεννιούνται» στα νησιά των Βορείων Σποράδων

οκτώ-νέες-μονάδες-γεννιούνται-στα-ν-687948

Ενθαρρυντικό το ενδιαφέρον, που εκδηλώνεται από Μαγνησία και Θεσσαλία

Ελπιδοφόρα μηνύματα αχνοφαίνονται στον ορίζοντα, με το ενδιαφέρον για τη δημιουργία 8 καινούργιων τουριστικών μονάδων στη Μαγνησία και συγκεκριμένα στις Βόρειες Σποράδες να αναθερμαίνει το «παγωμένο» κλίμα. Αξια αναφοράς και καταγραφής τα αριθμητικά δεδομένα που έχει στη διάθεσή του ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ, αποδεικνύουν του λόγου το αληθές, σε περίοδο κατά την οποία κυριαρχεί η αβεβαιότητα παντού.

Συγκεκριμένα, εκδηλώνεται ενδιαφέρον για τη δημιουργία 2 νέων τουριστικών καταλυμάτων στη Σκιάθο, 3 τη Σκόπελο και 1 την Αλόννησο, κατ’ εξοχήν τουριστικές περιοχές. Παράλληλα, εκδηλώνεται ενδιαφέρον για την ανέγερση 2 νέων μικρών ξενοδοχειακών μονάδων στη Σκιάθο, ενώ ανάλογο κλίμα διαμορφώνεται για την αναβάθμιση ξενοδοχείου, επίσης στη Σκιάθο, από 2 σε 4 αστέρια, τη δημιουργία μικρού ξενοδοχείο σε παλιό, παραδοσιακό κτίριο στο Πήλιο, καθώς και για την δημιουργία μικρής μονάδας ενοικιαζόμενων δωματίων, σε ήδη υπάρχον κτίριο, στον Βόλο.

Ερωτηθείς σχετικά από τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, ο προϊστάμενος Ελέγχων και Ανάπτυξης της Περιφερειακής Υπηρεσίας Τουρισμού Θεσσαλίας, Νίκος Σαρούκος, ανέφερε ότι παρατηρείται σταδιακά, αναστροφή κλίματος, με το ενδιαφέρον να αυξάνεται διαρκώς. «Αυτό που εισπράττω, είναι μια μικρή, δειλή στροφή προς την θετικότητα. Αυτό είναι κατ’ αρχήν καλό», σχολίασε.

Καθοριστικής σημασίας αποδεικνύονται τα χρηματοδοτικά εργαλεία ΕΣΠΑ που «τρέχουν», τα οποία ο ίδιος χαρακτηρίζει «στυλοβάτες», σε πολλές περιπτώσεις. Σύμφωνα με την εκτίμηση του ίδιου «οι επενδύσεις θα «ξεκλειδώσουν στον τουρισμό». Φαίνεται ότι αλλάζει λίγο η ψυχολογία. Τα χρηματοδοτικά εργαλεία του ΕΣΠΑ τονώνουν το ενδιαφέρον για δημιουργία νέων ξενοδοχειακών μονάδων. Δημιουργούν ένα άλλο έρεισμα πλέον».

Το ενδιαφέρον που άρχισε να εκδηλώνεται δειλά πριν από ένα μήνα, γίνεται εντονότερο τις δύο τελευταίες εβδομάδες, ενώ όπως ανέφερε ο κ. Σαρούκος, στη γειτονική Λάρισα, ξενοδοχείο επιστρέφει στην ενεργό δράση, μετά από 15 χρόνια αδράνειας.

«Δείχνει ότι αλλάζει η ψυχολογία, είναι πολύ σημαντικό αυτό, αλλάζει η επιχειρηματική διάθεση και σιγά – σιγά στο βάθος βλέπουμε την επιχειρηματική δραστηριότητα», σημείωσε, κλείνοντας, δίνοντας το στίγμα του επενδυτικού ενδιαφέροντος που διαφαίνεται.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου