ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Δικογραφία σε βάρος 33χρονου αλλοδαπού για τον πνιγμένο σκύλο στη Σκιάθο

δικογραφία-σε-βάρος-33χρονου-αλλοδαπού-689402

Δικογραφία σε βάρος 33χρονου αλλοδαπού σχηματίστηκε από το Λιμεναρχείο Σκιάθου για την θανάτωση του σκύλου που βρέθηκε δεμένος σε σωλήνα βαρέως τύπου στον βυθό στο λιμανάκι του Αη Γιώργη.

Στο πλαίσιο της προανάκρισης που έγινε από το Λιμεναρχείο, λήφθηκαν καταθέσεις και ελέγχθηκε βιντεοληπτικό υλικό από κάμερες. Βάσει των στοιχείων που προέκυψαν ταυτοποιήθηκε ως δράστης της αποτρόπαιας πράξης ο 33χρονος.

Ο 33χρονος δεν συνελήφθη λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου, ενώ η δικογραφία διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Βόλου.

Η προανάκριση συνεχίζεται από το Λιμεναρχείο της Σκιάθου, προκειμένου να εξεταστεί εάν ο 33χρονος εμπλέκεται σε ανάλογες πράξεις ή όχι.

Στη Δικαιοσύνη προσφεύγει ο Δήμος Σκιάθου

Στο μεταξύ, αναστάτωση στη Σκιάθο από τα περιστατικά κακοποίησης και θανάτωσης σκύλων, που προκαλούν αποτροπιασμό και οργή στο πανελλήνιο. Δύο σκυλιά δέχτηκαν πυροβολισμούς με αεροβόλο, ενώ η τρίτη περίπτωση αφορά σε μικρόσωμο αδέσποτο που άγνωστοι έπνιξαν, δένοντάς το σε σωλήνα στο λιμάνι του Αη Γιώργη.

Σοκ έχουν προκαλέσει τα περιστατικά, με τον δήμαρχο Σκιάθου Θοδωρή Τζούμα να δηλώνει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι το ζήτημα έχει πάρει ήδη τον δρόμο της Δικαιοσύνης και θα φτάσει σύντομα στον εισαγγελέα. «Αναθέσαμε το θέμα στη νομική υπηρεσία και θα φθάσουμε και στον εισαγγελέα. Πρέπει να εντοπιστεί ο δράστης που δυσφημεί το νησί μας», υπογράμμισε.

Σύμφωνα με την εκτίμηση του δημάρχου Σκιάθου, πρόκειται, προφανώς, για «ψυχικά διαταραγμένη προσωπικότητα», ενώ όπως σχολίασε «συμβαίνει για πρώτη φορά. Δεν είχανε τέτοιες εικόνες στο νησί. Αντιθέτως, η τοπική κοινωνία είναι πολύ ευαισθητοποιημένη σε θέματα φιλοζωικής συμπεριφοράς».

Αξίζει να σημειωθεί ότι συστάθηκε, ήδη από πέρυσι, επιτροπή για την προστασία των αδέσποτων ζώων, με πρόεδρο τον αντιδήμαρχο καθαριότητας Γιάννη Γιαννίτση, και την συμμετοχή μελών της τοπικής κοινωνίας, που έχουν φιλοζωική δράση.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου