ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Διαξιφισμοί για τα λεωφορεία στη Σκιάθο

διαξιφισμοί-για-τα-λεωφορεία-στη-σκιά-690488

Αντιπαράθεση στην προχθεσινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Σκιάθου

Αντιπαράθεση ανάμεσα στην πλειοψηφία και τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης αποτελεί, πλέον, το ζήτημα της μικροσυγκοινωνίας Σκιάθου – Κουκουναριών, που πυροδότησε εντάσεις και στην προχθεσινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Σκιάθου.

Διαξιφισμοί σημειώθηκαν στη συνεδρίαση, με φόντο το θέμα που τέθηκε προς συζήτηση και αφορούσε στον oρισμό δικηγόρου για τη σύνταξη εγγράφου γνωμοδοτικού σημειώματος αναφορικά με το αν δύναται να λειτουργήσει από τον Δήμο η συγκεκριμένη γραμμή για το έτος 2021, μετά την ακύρωση από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Σκιάθου περί ανάληψής της από τον Δήμο.

Με ευθείες βολές κατά του δημάρχου, η Αναστασία Φιλαρέτου, δημοτική σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Δεν μπορεί τις προσωπικές του εμμονές να τις πληρώνει από το ταμείο του Δήμου. Δεν είναι δυνατόν, για να προσβάλλει αποφάσεις της πλειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου, να ψηφίζει η Οικονομική Επιτροπή ποσά για δικηγόρους».

Στην απάντησή του, ο δήμαρχος Σκιάθου Θοδωρής Τζούμας, χαρακτήρισε «παράνομες» τις αποφάσεις που ελήφθησαν από το δημοτικό συμβούλιο, μετά τη συνένωση δυνάμεων της μείζονος και της ελάσσονος αντιπολίτευσης, ενώ επέρριψε ευθύνες στις δύο παρατάξεις για τις αποφάσεις που «έχουν φέρει σε αδιέξοδο τον Δήμο».

Το κλίμα αντιπαράθεσης συνεχίστηκε και στο θέμα της διερεύνησης του νομικού πλαισίου ανάληψης της λειτουργίας του ΧΥΤΑ από την ΔΕΥΑ Σκιάθου.

Στην τοποθέτησή της, η κ. Φιλαρέτου διερωτήθηκε: «Μετά από απόφαση του ΔΣ της ΔΕΥΑΣ, μετά από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, μετά από αποφάσεις της ΟΕ όπου καθορίσαμε και τους όρους της σύμβασης φτάσαμε να δίνουμε 3.100 ευρώ για γνωμοδότηση εάν μπορούμε να προβούμε σε αυτή; Καταγγέλλω ότι έχουμε φτάσει πριν την υπογραφή της σύμβασης και δεν είχε έρθει ο Δήμος σε επικοινωνία με τις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές για να δει αν έχει αυτό το δικαίωμα, να λειτουργήσει η ΔΕΥΑΣ τον ΧΥΤΑ».

Αντικρούοντας τα «βέλη», ο δήμαρχος υποστήριξε ότι «έχει ληφθεί σχετική απόφαση από την ΔΕΥΑΣ. Οι προγραμματικές συμβάσεις περνούν από την Οικονομική Επιτροπή με τον καινούργιο νόμο και δεν απαιτείται απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου. Πριν προχωρήσει το ζήτημα στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, ζητάμε και μια γνωμοδότηση από τον δικηγόρο της ΚΕΔΕ».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου