ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Β. Σποράδες: Ταλαιπωρία χωρίς πρωινό δρομολόγιο

β-σποράδες-ταλαιπωρία-χωρίς-πρωινό-δρ-693165

Συνεχίζεται ο Γολγοθάς κατοίκων των νησιών, με τους δημάρχους να γίνονται αποδέκτες παραπόνων

Συνεχίζεται η ταλαιπωρία των κατοίκων των Βορείων Σποράδων, οι οποίοι είναι υποχρεωμένοι να παραμείνουν δύο μέρες στον Βόλο, για υποθέσεις τους, ελλείψει πρωινού δρομολογίου από τα νησιά προς τον Βόλο με αυθημερόν επιστροφή. Με την ταλαιπωρία των κατοίκων να συνεχίζεται, οι δήμαρχοι των νησιών γίνονται αποδέκτες πολλών παραπόνων, που πολλαπλασιάζονται καθημερινά.

«Ουδεμία απάντηση είχαμε από το Υπουργείο Ναυτιλίας» το σχόλιο των δημάρχων Σκοπέλου Σταμάτη Περίσση και Αλοννήσου Πέτρου Βαφίνη στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, αναφερόμενοι στην κοινή επιστολή που απέστειλαν τον προηγούμενο μήνα στον υπουργό Ναυτιλίας, Γιάννη Πλακιωτάκη.

Ζήτημα μείζονος σημασίας για τα νησιά το πρωινό δρομολόγιο, με τους δύο δημάρχους να δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν την κοινή προσπάθεια, μέχρις ότου βρεθεί λύση, με δεδομένη την ταλαιπωρία που συνεπάγεται η έλλειψη ταχυπλόου και κατ’ επέκταση πρωινού δρομολογίου από τα νησιά προς τον Βόλο, με αυθημερόν επιστροφή.

Στην κοινή επιστολή των δημάρχων Σκοπέλου Σταμάτη Περίσση και Αλοννήσου Πέτρου Βαφίνη, που κοινοποιήθηκε προ μηνός στον υπουργό Ναυτιλίας, επισημαίνεται ότι η παρουσία του ταχύπλοου στην γραμμή, «έδινε τη δυνατότητα στους νησιώτες των Βορείων Σποράδων να διεκπεραιώνουν την οποιαδήποτε υποχρέωση τους στο Βόλο και να επιστρέφουν την ίδια ημέρα, χωρίς να υποχρεώνονται να διανυκτερεύουν εκτός έδρας, να απέχουν από την εργασία για πάνω από μία ημέρα και γενικότερα να επιβαρύνονται με πρόσθετες περιττές δαπάνες».

Ως απόρροια της διακοπής των «νευραλγικών» αυτών δρομολογίων, «έχουμε γίνει αποδέκτες πλήθους παραπόνων από συνδημότες μας που υποβάλλονται καθημερινά σε απερίγραπτες ταλαιπωρίες αλλά και σκληρές οικονομικές δοκιμασίες, λόγω της τρέχουσας κατάστασης που επιφέρουν τα αλλεπάλληλα lockdowns και η πανδημία».

Συμβατικό πλοίο εξυπηρετεί τις ανάγκες των νησιών, το οποίο αποπλέει το πρωί από το λιμάνι του Βόλου προς τα νησιά, με επιστροφή το βράδυ. «Το αποτέλεσμα είναι πως ακόμη και για μία υποχρέωση διάρκειας μισής ώρας στο Βόλο, απαιτείται η διάθεση τριών ημερών εξ ολοκλήρου, γεγονός που εκ καιρώ κρίσης και πανδημίας συνεπάγεται πολλαπλάσιες οικονομικές επιβαρύνσεις» επισημαίνεται, μεταξύ άλλων.

Κοινό το αίτημα των δήμαρχων Σκοπέλου και Αλοννήσου, που ζητούν «την επαναφορά του ταχύπλοου που θα διασφαλίζει την αυθημερόν μετάβαση και επιστροφή των νησιωτών των Βορείων Σποράδων που ήδη πλήττονται από τις φετινές πρωτόγνωρες ασφυκτικές συνθήκες, ως ελάχιστη στήριξη απέναντι στις ανυπέρβλητες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου