Όχι στην κατάργηση ΙΚΑ και ΔΟΥ

Τελευταία ενημέρωση: 2012-02-14, 12:17:54
Όχι στην κατάργηση ΙΚΑ και ΔΟΥ

Διαπαραταξιακή επιτροπή για τα επείγοντα ζητήματα του νησιού

Έντονο προβληματισμό προκαλούν στους φορείς και τους κατοίκους της Σκιάθου οι προοπτικές κατάργησης υπηρεσιών του νησιού, όπως το ΙΚΑ και η ΔΟΥ. Το συγκεκριμένο θέμα αναπτύχθηκε εκτενώς στην διάρκεια της προχθεσινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Σκιάθου, προκαλώντας έντονες συζητήσεις μεταξύ των παριστάμενων μελών. Στην ίδια συνεδρίαση προτάθηκε, εξάλλου, η έκδοση ψηφίσματος διαμαρτυρίας, καθώς και η σύσταση διαπαραταξιακής επιτροπής, που θα απαρτίζεται από συμβούλους όλων των παρατάξεων, με την προοπτική να προωθήσει στους αρμόδιους φορείς, όλα τα φλέγοντα ζητήματα του νησιού. Και οι δύο προτάσεις σηματοδότησαν εκτενή διάλογο μεταξύ των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου. Στο μεταξύ, έχει ήδη αποσταλεί επιστολή διαμαρτυρίας από τον Δήμο Σκιάθου προς την ανώτατη ηγεσία του ΙΚΑ, καθώς «η ανυπαρξία παραρτήματος ΙΚΑ στο νησί θα σημάνει την έναρξη σωρείας προβλημάτων στους ασφαλισμένους. Στην ίδια επιστολή, καθίσταται σαφής η ανάγκη διατήρησης του τοπικού καταστήματος του ΙΚΑ, διότι σε αντίθετη περίπτωση «η μετάβαση των κατοίκων της Σκιάθου στο Βόλο, συνεπάγεται μεγάλη οικονομική επιβάρυνση. Τόσο οι καιρικές συνθήκες, όσο και το υψηλό κόστος των εισιτηρίων σε συνδυασμό με την κακή λειτουργία των δρομολογίων, ειδικά τους χειμερινούς μήνες, λειτουργούν δεσμευτικά σε βάρος των κατοίκων» σύμφωνα με την γραπτή επισήμανση.

Στο μεταξύ, θα γίνουν ανάλογες κινήσεις και προς την κατεύθυνση της διατήρησης του τοπικού καταστήματος της ΔΟΥ και όπως υπογραμμίζει η αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Σκιάθου κ. Λίτσα Τσολοβίκου «είναι αναστατωμένοι οι κάτοικοι του νησιού, διότι καθίσταται εξαιρετικά δύσκολη η μετακίνησή τους, ιδιαιτέρως κατά τους χειμερινούς μήνες, όταν επικρατούν δυσμενείς καιρικές συνθήκες και απαγορευτικό απόπλου».

Προσλήψεις διμηνιτών

Μεταξύ των θεμάτων της παραπάνω συνεδρίασης ήταν, εξάλλου, η πρόσληψη δέκα ατόμων, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου, ορισμένου χρόνου. Στην προκειμένη περίπτωση, θα προσληφθούν δέκα υπάλληλοι με δίμηνες συμβάσεις, προκειμένου να καλυφθούν οι υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα, στην διάρκεια, κυρίως, της θερινής σεζόν. Οι συμβασιούχοι θα απασχοληθούν στο διάστημα από 15 Μαρτίου έως 15 Μαΐου, καλύπτοντας διάφορες ειδικότητες. Συγκεκριμένα, θα προσληφθούν οκτώ εργάτες γενικών καθηκόντων, ένας οδηγός και ένας ηλεκτρολόγος, για το προαναφερθέν διάστημα.

Παράλληλα, καθορίστηκε η λειτουργία των υπηρεσιών και η πρόβλεψη για υπερωριακή απασχόληση των υπαλλήλων, εφόσον καταστεί αναγκαία. Συγκεκριμένα, η υπερωριακή απασχόληση σε 24ωρη βάση αφορά στις υπηρεσίες καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού, τεχνικών έργων και πολιτικής προστασίας, ενώ 12ωρη αντίστοιχα υπερωριακή απασχόληση ορίζεται, αντίστοιχα, για τις οικονομικές και διοικητικές υπηρεσίες, την υπηρεσία πολεοδομίας, το ΚΕΠ και την υπηρεσία νεκροταφείου. Όπως επισημάνθηκε, η υπερωριακή απασχόληση θα εφαρμοστεί «εάν και εφόσον παραστεί ανάγκη». Ποικίλες θέσεις και αντιρρήσεις διατυπώθηκαν πάνω στην συγκεκριμένη πρόταση κι όπως αναφέρει στο σημείο αυτό ο κ. Φώτης Κοφινάς, αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και μέλος της μείζονος μειοψηφίας «οι υπερωρίες πρέπει να ορίζονται μόνο για τις υπηρεσίες που έχουν τις προϋποθέσεις για υπερωριακή απασχόληση».

Τέλος, έγινε εκτενής συζήτηση για τις διεθνείς τουριστικές εκθέσεις, στις οποίες θα συμμετάσχει φέτος ο Δήμος Σκιάθου. Συγκεκριμένα, προβλέπεται, επί του παρόντος, η συμμετοχή στις εκθέσεις της Κύπρου, Μιλάνου και Βερολίνου, ενώ παράλληλα αναπτύχθηκε εκτενής διάλογος γύρω από την γενικότερη προβολή του νησιού.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
7
+
4
=