ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Αρχίζουν οι εμβολιασμοί στη Σκιάθο

αρχίζουν-οι-εμβολιασμοί-στη-σκιάθο-771061

Μεθαύριο Πέμπτη 28 Ιανουαρίου στο Κέντρο Υγείας του νησιού

Το σήμα εκκίνησης του εμβολιασμού για την προστασία κατά του κορονοϊού δίνεται μεθαύριο Πέμπτη 28 Ιανουαρίου στο Κέντρο Υγείας Σκιάθου, την οργάνωση και λειτουργία του οποίου ως εμβολιαστικό κέντρο επέβλεψε ο διοικητής της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας Φώτης Σερέτης την περασμένη Παρασκευή.

Ο κ. Σερέτης επισήμανε ότι η εκστρατεία εμβολιασμού προχωρά κανονικά, βάσει του προσεκτικού προγραμματισμού που έχει γίνει και σύμφωνα με τις προτεραιότητες που έθεσε η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών. Στόχος, είπε, σε ό,τι αφορά στη Σκιάθο είναι να έχουν εμβολιαστεί οι κάτοικοι πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου.

Τον διοικητή της 5ης ΥΠΕ ευχαρίστησε για την επίσκεψή του ο δήμαρχος Σκιάθου Θ. Τζούμας, αναφέροντας ότι με τις δύο εμβολιαστικές γραμμές θα έχει εμβολιαστεί ο τοπικός πληθυσμός πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου, εξασφαλίζοντας την υγειονομική οχύρωση των κατοίκων, περνώντας παράλληλα το μήνυμα προς τις τουριστικές αγορές ότι ο προορισμός είναι ασφαλής.

Ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας Σκιάθου Γιάννης Ριζοδήμος πρόσθεσε ότι το προσωπικό του Κέντρου Υγείας είναι έτοιμο να ανταποκριθεί στα καθήκοντα του, έτσι ώστε να κυλήσει ομαλά η διαδικασία.

Υπενθυμίζεται ότι σε συνεργασία με την 5η ΥΠΕ, τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) και την Περιφέρεια Θεσσαλίας το νησί έχει ενισχυθεί από το καλοκαίρι με Κινητή Μονάδα Υγείας (ΚΟΜΥ), με στόχο την αποφυγή της διασποράς του κορονοϊού, με επιδημιολογική επιτήρηση. Από τις 5 Ιουλίου 2020, οπότε ξεκίνησε τη λειτουργία της, έχουν διενεργηθεί περισσότερα από 3.200 τεστ σε ομάδες επαγγελματιών που εργάζονταν σε κομβικά σημεία και έρχονταν σε άμεση και συχνή επαφή με τουρίστες, σε εργαζόμενους του Δήμου, στα σώματα ασφαλείας, σε εκπαιδευτικούς, σε δημόσιες υπηρεσίες κ.ά.

Ταυτόχρονα, το Κέντρο Υγείας για πρώτη φορά στελεχώθηκε με αριθμό ρεκόρ σε γιατρούς και νοσηλευτές, τη φιλοξενία των οποίων ανέλαβε ο Δήμος. Ως σημαντικό χαρακτηρίζεται ότι το Κέντρο Υγείας εξοπλίστηκε με μοριακό αναλυτή, δίνοντας τη δυνατότητα να πραγματοποιούνται τεστ στη Σκιάθο, όπως και ειδική κάψουλα αρνητικής πίεσης, που διασφαλίζει την αεροδιακομιδή του ασθενούς και αποτρέπει την διασπορά του ιού.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου