Βελτίωση σχολικών μονάδων

Τελευταία ενημέρωση: 2021-01-24, 14:30:29
Βελτίωση σχολικών μονάδων

Ο Δήμος Σκιάθου επενδύει στην εκπαίδευση και τον αθλητισμό, μέσω του προγράμματος «Φιλόδημος ΙΙ»

Στην εκπαίδευση και τον αθλητισμό επενδύει ο Δήμος Σκιάθου, μέσω του προγράμματος «Φιλόδημος ΙΙ» και στο πλαίσιο της πρόσκλησης που αφορά στην εκπόνηση μελετών και υλοποίηση μέτρων και μέσων πυροπροστασίας στις σχολικές μονάδες της χώρας.

Η δημοτική αρχή, δίνοντας ύψιστη σημασία και προτεραιότητα στην εκπαίδευση του τόπου καθώς και στον ευπρεπισμό των σχολικών κτιρίων όλων των σχολικών βαθμίδων, με γνώμονα πάντα την ασφάλεια των μαθητών και τη βελτίωση των συνθηκών μάθησης, έχει προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να εξασφαλιστούν οι καλύτερες δυνατές συνθήκες για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς και να αποκτήσουν τα σχολεία χαρακτήρα σύγχρονο και φιλικό προς το περιβάλλον.

Ο Δήμος Σκιάθου έχοντας σαφή προγραμματισμό βρίσκεται εν αναμονή των εγκρίσεων και των υπόλοιπων προσκλήσεων του προγράμματος «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ» που αφορούν στην αναβάθμιση αθλητικών εγκαταστάσεων, συνολικού προϋπολογισμού 742.915 ευρώ, στην προμήθεια-εγκατάσταση συνθετικού πολυουρεθανικού τάπητα ταρτάν σε στίβο 6 διαδρομών, καθώς και στη προμήθεια – εγκατάσταση συνθετικού (τεχνητού) χλοοτάπητα τελευταίας γενιάς ποδοσφαίρου. Η χρηματοδότηση εγκρίθηκε στις 27 Φεβρουαρίου 2020 για προμήθεια εξοπλισμού, κατασκευή, μεταφορά και τοποθέτηση στεγάστρων, για τη δημιουργία ή και αναβάθμιση των στάσεων, για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού, την επισκευή, συντήρηση σχολικών κτιρίων και αύλειων χώρων δήμου Σκιάθου.

«Ο Δήμος Σκιάθου, σε στενή συνεργασία με την εκπαιδευτική κοινότητα, με μεθοδικότητα και αποτελεσματικότητα συνεχίζει την προσπάθεια για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών στην εκπαίδευση στον τόπο μας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά την πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και πρόεδρο της Επιτροπής Παιδείας Ματούλα Παπαδούλια, τον αντιδήμαρχο Αναπτυξιακών Προγραμμάτων, Υποδομών και Τεχνικών Εργων και πρόεδρο της Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Γιάννη Τσανάκα και την πρόεδρο της Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ματούλα Χονδρονικολή, που παρά της πρωτόγνωρες συνθήκες και τις μεγάλες δυσκολίες που έχει προκαλέσει η πανδημία στον χώρο της εκπαίδευσης έχουν αντιμετωπίσει αποτελεσματικά βασικές και σημαντικές ανάγκες που για χρόνια παρέμεναν σε εκκρεμότητα. Ετσι θα συνεχίσουμε δημιουργώντας καλύτερες και ασφαλέστερες συνθήκες λειτουργίας στα σχολεία μας, με γνώμονα πάντα ότι η σημαντικότερη επένδυση για το μέλλον του τόπου μας είναι η επένδυση στον τομέα της παιδείας» δήλωσε ο δήμαρχος Σκιάθου Θ. Τζούμας.

 

 

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
3
+
4
=