Δίκτυα αποχέτευσης στη Γλώσσα

Τελευταία ενημέρωση: 2021-01-24, 11:09:13
Μεγάλο έργο για το περιβάλλον το δίκτυο αποχέτευσης στη Γλώσσα
Δίκτυα αποχέτευσης στη Γλώσσα

Εγκαταστάσεις επεξεργασίας και διάθεσης λυμάτων για τη βελτίωση της καθημερινότητας των δημοτών

Προγραμματική σύμβαση με τη ΔΕΥΑ Σκοπέλου υπογράφει η Περιφέρεια Θεσσαλίας, αναλαμβάνοντας την υλοποίηση του έργου «Δίκτυα αποχέτευσης ακαθάρτων και εγκαταστάσεις επεξεργασίας και διάθεσης λυμάτων Τ.Δ. Γλώσσας Σκοπέλου», συνολικού προϋπολογισμού 4.369.500 ευρώ. Το έργο περιλαμβάνει κατασκευή του εσωτερικού δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων του οικισμού Λουτρακίου, εγκατάσταση επεξεργασίας και διάθεσης λυμάτων Γλώσσας, δίκτυο μεταφοράς των λυμάτων των οικισμών Λουτρακίου και Γλώσσας στην ΕΕΛ Γλώσσας καθώς και την κατασκευή 100 νέων ιδιωτικών συνδέσεων με το δίκτυο.

Στο έργο περιλαμβάνεται η κατασκευή του εσωτερικού δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων του οικισμού Λουτρακίου Δήμου Σκοπέλου.

Παράλληλα η κατασκευή του δικτύου μεταφοράς των λυμάτων των οικισμών Λουτρακίου και Γλώσσας στην εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων Γλώσσας.

Στην εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων θα επεξεργάζονται τα λύματα των οικισμών του Λουτρακίου και της Γλώσσας. Η μεταφορά των λυμάτων του Λουτρακίου θα γίνει μέσω καταθλιπτικού αγωγού και πέντε αντλιοστασίων.

Για την επεξεργασία των λυμάτων προβλέπεται η κατασκευή συστήματος βιολογικής επεξεργασίας με μεμβράνες διήθησης. Ειδικότερα προβλέπεται η κατασκευή επιμέρους μονάδων που περιλαμβάνουν τον διαχωρισμό υγρών – στερεών, την απολύμανση των επεξεργασμένων λυμάτων, βοηθητικές εγκαταστάσεις, διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου και άλλα.

Πρόκειται για ένα μεγάλο έργο που θα αλλάξει τοπίο των υποδομών, θα ενισχύσει την προσπάθεια προστασίας του περιβάλλοντος και την εικόνα του νησιού.

Παράλληλα προβλέπεται η κατασκευή εκατό νέων ιδιωτικών συνδέσεων επί υφιστάμενης ασφαλτοστρωμένης οδού σε σημεία θα υποδειχθούν.

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
8
+
7
=