ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Παλεύει μόνος του στην Αλόννησο

παλεύει-μόνος-του-στην-αλόννησο-374618

Παραμένει ο μοναδικός ιατρός στο Περιφερειακό Ιατρείο του νησιού

Ενας και μοναδικός ιατρός, ο Διευθυντής του Περιφερειακού Ιατρείου Αλοννήσου κ. Γιώργος Αθανασίου, προσπαθεί παρ’ όλες τις δύσκολες συνθήκες να αντεπεξέλθει στο έργο του. Είναι ο μοναδικός ιατρός του ΕΣΥ στο νησί και πρέπει καταβάλλοντας υπεράνθρωπες προσπάθειες να εξυπηρετήσει σχεδόν 3.000 κατοίκους, δηλαδή όλο το νησί.

Με μόλις τρία άτομα προσωπικό λειτουργεί το Περιφερειακό Ιατρείο Αλοννήσου, το οποίο κυριολεκτικά κρούει των κώδωνα του κινδύνου. Ο κ. Γιώργος Αθανασίου, Διευθυντής του Ιατρείου, σημείωσε πως αυτή τη στιγμή υπηρετούν το Ιατρείο ο ίδιος που είναι ο μοναδικός ειδικός ιατρός, ένας αγροτικός ιατρός και μία νοσηλεύτρια. «Παρασκευάστρια δεν υπάρχει και το μικροβιολογικό έχει δύο χρόνια να λειτουργήσει, ενώ πάνω από τρία χρόνια έχει να λειτουργήσει το ακτινολογικό. Η κατάσταση του Περιφερειακού Ιατρείου Αλοννήσου είναι συμβατή με την κατάσταση της χώρας, δηλαδή τραγική», σχολίασε χαρακτηριστικά ο κ. Αθανασίου.Ο ίδιος επεσήμανε πως για τον δεύτερο αγροτικό ιατρό που υπηρετούσε, παρ’ όλες τις παρεμβάσεις που έγιναν ακόμη και στο Υπουργείο Υγείας, δεν του δόθηκε παράταση και έληξε η θητεία του αφήνοντας το Ιατρείο με μία σημαντική θέση κενή. Ο κ. Αθανασίου καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια να παράσχει τη βοήθειά του σε όσους τον έχουν ανάγκη, όμως από την πλευρά του σε δηλώσεις του στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ είχε επισημάνει πως είναι ανθρωπίνως αδύνατο να συνεχίσει με αυτό το ρυθμό. Το Περιφερειακό Ιατρείο Αλοννήσου όμως γνωρίζει τα τελευταία χρόνια μεγάλη κρίση. Οι αγροτικοί ιατροί δεν δέχονται να υπηρετήσουν στο νησί, ενώ η έλλειψη παιδιάτρου αποτελεί το μεγάλο παράπονο των κατοίκων.

Οι ήρωες των νησιών

Βέβαια τα προβλήματα είναι εξίσου σημαντικά και στα Κέντρα Υγείας στη Σκιάθο και τη Σκόπελο.

Αυτή τη στιγμή στο Κ.Υ. Σκιάθου υπηρετούν τρεις αγροτικοί ιατροί, με αποτέλεσμα να μην καλύπτονται οι εφημερίες μιας και ο καθένας τους από το νόμο έχει τη δυνατότητα να εφημερεύει επτά ημέρες το μήνα.Εκτός από τους αγροτικούς ιατρούς, το Κέντρο Υγείας έχει έλλειψη και σε οδηγούς ασθενοφόρων, καθώς τώρα υπηρετούν τρεις, ενώ θα έπρεπε να είναι τουλάχιστον τέσσερις ή και πέντε για να καλύπτονται οι άδειες και τα ρεπό και κυρίως οι βάρδιες.Μόνος του και με πολλά προβλήματα προσπαθεί να κρατήσει ζωντανό το Κέντρο Υγείας Σκοπέλου ο Διευθυντή του κ. Γιώργος Τριανταφύλλου. Ενώ στο Κ.Υ. έπρεπε να εργάζονται τέσσερις αγροτικοί ιατροί, όμως αυτή τη στιγμή υπηρετεί μόνο ένας. Οι ειδικοί γιατροί είναι μόλις δύο, ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας και η Παιδίατρος.Το μικροβιολογικό εργαστήριο δεν λειτουργεί μιας και δεν υπάρχει παρασκευάστρια, ενώ οι δύο προκηρύξεις για την κάλυψη θέσεων ιατρικού προσωπικού «κόπηκαν» από το Υπουργείο Οικονομικών εξαιτίας της οικονομικής κρίσης. Τα προβλήματα όμως και οι ελλείψεις δεν τελειώνουν εδώ. Από τους τρεις οδηγούς που υπηρετούν στο Κ.Υ. ο ένας έχει γονική άδεια και εργάζονται μόνο δύο, ενώ από τις τέσσερις νοσηλεύτριες που υπηρετούν, οι δύο βρίσκονται εκτός υπηρεσίας με άδεια λοχείας.Η κατάσταση στη Σκόπελο είναι τραγική, ενώ ο κ. Τριανταφύλλου προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες και τις εφημερίες ουσιαστικά εφημερεύει 30 ημέρες το μήνα!

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου