ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Δωρεάν ακτοπλοϊκά εισιτήρια σε άπορους πολίτες

δωρεάν-ακτοπλοϊκά-εισιτήρια-σε-άπορο-786528

Με πρωτοβουλία του Δήμου Σκιάθου εξασφαλίστηκε η διάθεση σε κατοίκους του νησιού με σοβαρά προβλήματα υγείας

Στήριξη σε οικονομικά αδύναμους πολίτες της Σκιάθου με σοβαρά κοινωνικά προβλήματα και προβλήματα υγείας η δυνατότητα δωρεάν ακτοπλοϊκής μετακίνησης με το επιβατηγό – οχηματαγωγό πλοίο «Εξπρές Σκιάθος».

Με αίτημα της δημοτικής αρχής προς την Attica Group εξασφαλίστηκε η διάθεση δωρεάν εισιτηρίων σε 54 άπορους Σκιαθίτες που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας και ως εκ τούτου κρίνεται απαραίτητη η τακτική μετάβασή τους σε Νοσοκομείο.

Πρόκειται για μια δράση ενταγμένη στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής του δήμου Σκιάθου, για την υποστήριξη των ευπαθών ομάδων, που θα χρειαστεί να ταξιδέψουν για λόγους υγείας σε όλη τη διάρκεια του 2021.

Υπεύθυνη του προγράμματος, που εφαρμόζεται τα έξι τελευταία χρόνια, είναι η εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος κοινωνικής πολιτικής Σκιάθου, Σταματίνα Χονδρονικολή, σε συνεργασία το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου που διαχειρίζεται τα θέματα κοινωνικής πολιτικής, εξυπηρετώντας τον τοπική πληθυσμό.

«Κάθε χρόνο ανανεώνεται η λίστα και τα άτομα που περιλαμβάνονται, είναι Αμεα, καρκινοπαθείς, άτομα με σοβαρά προβλήματα υγείας, που χρίζουν μετακίνησης» ανέφερε η κ. Χονδρονικολή, για να προσθέσει ότι «τα 54 άτομα που περιλαμβάνονται φέτος στην λίστα, έχουν προσκομίσει ιατρική βεβαίωση από το Κέντρο Υγείας Σκιάθου, η οποία πιστοποιεί την κατάσταση της υγείας τους».

Η λίστα ανανεώνεται κάθε έτος, προκειμένου να εξυπηρετούνται τα άτομα που χρίζουν της συγκεκριμένης υπηρεσίας, με την εντεταλμένη δημοτική σύμβουλο για θέματα κοινωνικής πολιτικής του δήμου Σκιάθου, να υπογραμμίζει ότι «η συνεργασία ανανεώθηκε την φετινή χρονιά και ξεκίνησε επί της θητείας του πρώην προέδρου του Πολιτιστικού Συλλόγου «Η Σκιάθος», νυν δημάρχου Θοδωρή Τζούμα».

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο δήμος Σκιάθου, ευχαριστεί τον Όμιλο Attica Group, που τα τελευταία έξι χρόνια, στο πλαίσιο της Εταιρικής Υπευθυνότητας, στηρίζει την κοινωνία του νησιού.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου