ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Χρηματοδοτείται η ΔΕΥΑ Σκιάθου για να συνεχίσει την κοινωνική πολιτική

χρηματοδοτείται-η-δευα-σκιάθου-για-να-789664

Ο Δήμος Σκιάθου είναι ένας από τους 19 Δήμους της χώρας, στους οποίους εγκρίθηκε χρηματοδότηση από το Υπουργείο Εσωτερικών για τις Δημοτικές Επιχειρήσεις Υδρευσης-Αποχέτευσης.

Στο πλαίσιο στήριξης της τοπικής κοινωνίας, το διοικητικό συμβούλιο της Δ.Ε.Υ.Α.Σ. αποφάσισε την μη διακοπή του νερού σε απλήρωτους λογαριασμούς, με αποτέλεσμα να έχουν περιορισθεί αισθητά τα έσοδα και να υπάρχει χρηματοδοτικό κενό της τάξης των 251.662,67 €.

Οπως είναι γνωστό, οι επιχειρήσεις Υδρευσης–Αποχέτευσης και συνακόλουθα και η Δ.Ε.Υ.Α. Σκιάθου, έχουν ως μοναδικά έσοδα, αυτά που προέρχονται από την έκδοση λογαριασμών και την μετέπειτα καταβολή εκ μέρους των δημοτών.

Λόγω της οικονομικής κρίσης, συνέπεια της πανδημίας, και της αδυναμίας που προκάλεσε στους καταναλωτές να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, το διοικητικό συμβούλιο της Δ.Ε.Υ.Α.Σ. αποφάσισε την έγκριση για οικονομική ενίσχυση ποσού της τάξης των 250.000,00 € ώστε η Δ.Ε.Υ.Α. Σκιάθου να συνεχίσει απρόσκοπτα την λειτουργία της.

Στη συνέχεια, με επιστολή της η Δ.Ε.Υ.Α.Σ. προς τον υπουργό Εσωτερικών, αιτήθηκε την οικονομική ενίσχυση από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους.

Με επιστολή του Υπουργείου Εσωτερικών, κοινοποιήθηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών και Οικονομικών, στους 19 Δήμους της χώρας η κατανομή ποσού συνολικού ύψους 21.018.920,00€ από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (ΚΑΠ) για την κάλυψη λειτουργικών αναγκών των Δημοτικών Επιχειρήσεων Υδρευσης-Αποχέτευσης. Για το Δήμο Σκιάθου εγκρίθηκε το ποσό των 250.000 ευρώ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου