ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Εμβολιάστηκε η πρώτη Σκιαθίτισσα

εμβολιάστηκε-η-πρώτη-σκιαθίτισσα-790283

Η ειδικευόμενη γιατρός Μαίρη Φεργάδη μιλά στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ για την εμπειρία της

Εμβολιάστηκε προχθές, ανήμερα Πρωτοχρονιάς, η πρώτη Σκιαθίτισσα, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας. Ειδικευόμενη στην ακτινολογία η Μαίρη Φεργάδη, βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της πανδημίας, προσφέροντας, παράλληλα, εθελοντικά τις υπηρεσίες της, στην Πνευμονολογική Κλινική, κοντά στους συναδέλφους της, σε μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο.

Παρά το γεγονός ότι η Χειρουργική Κλινική στην οποία δραστηριοποιείται δεν εμπλέκεται με covid περιστατικά, εντούτοις, «πηγαίνω εθελοντικά στην Πνευμονολογική για να προσφέρω βοήθεια στους πνευμονολόγους που υπηρετούν στα covid», όπως επισημαίνει.

Ο εμβολιασμός, για προστασία από τον covid 19, πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της προτεραιότητας που δίνεται στους υγειονομικούς, με την δεύτερη δόση του εμβολίου να της χορηγείται στις 22 Ιανουαρίου.

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η νεαρή Σκιαθίτισσα ειδικευόμενη ακτινολόγος, ανέφερε κατ’ αρχάς ότι αισθάνεται περίφημα και παρά το γεγονός ότι είναι αλλεργική στην αντιβίωση, εντούτοις, δεν υπήρξε καμία παρενέργεια. Ειδικευόμενοι, γιατροί και νοσηλευτές οι πρώτοι που εμβολιάστηκαν, με την Μαίρη Φεργάδη να υπογραμμίζει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι: «Δεν είχα κανέναν ενδοιασμό, ήξερα ότι θα το κάνω, κυρίως για να προστατεύσω τους γύρω μου, τους ασθενείς μεγάλης ηλικίας και τους γονείς μου, που ανήκουν και αυτοί σε ευπαθείς ομάδες. Και κάθε φορά που θα έπρεπε να τους επισκεφτώ, έκανα τεστ. Δηλαδή και την προηγούμενη εβδομάδα που πήγα για Χριστούγεννα, στην Σκιάθο, έκανα προηγουμένως τεστ».

Ερωτηθείσα εάν υπάρχουν παρενέργειες, τόνισε ότι το μόνο που ένιωσε ήταν τοπικό μούδιασμα στο χέρι, όπως συμβαίνει με όλα τα εμβόλια. «Και στο εμβόλιο της γρίπης που είχα κάνει πριν από ένα μήνα, και κάνω κάθε χρόνο, το ίδιο μούδιασμα ένιωσα. Και σε άλλα εμβόλια, όπως του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας που είχα κάνει στο παρελθόν, το ίδιο μούδιασμα ένιωσα στο χέρι. Παρά το γεγονός ότι είμαι αλλεργική στην αντιβίωση, δεν παρουσίασα κάποια αλλεργική αντίδραση, οπότε δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας» υπογράμμισε.

Τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο βρίσκεται στην Χειρουργική Κλινική, όπου είναι η «βάση» της, συνεχίζοντας την ειδικότητά της, ενώ εξακολουθεί να προσφέρει πρόθυμα την βοήθειά της σε περιστατικά covid, όποτε χρειαστεί η συνδρομή της.

Κλείνοντας, εύχεται «να είναι καλή η φετινή χρονιά, να είναι όλοι υγιείς, να βγούμε από όλο αυτό και να έχουν όλοι υπομονή, γιατί σίγουρα θέλουμε λίγο χρόνο ακόμη. Εύχομαι υγεία, να είναι όλος ο κόσμος καλά, τίποτε άλλο».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου