ΕΛΛΑΔΑ

Ανάσα το μεταφορικό ισοδύναμο καυσίμων για τα νησιά

ανάσα-το-μεταφορικό-ισοδύναμο-καυσίμ-793219

Ανοιξε η πλατφόρμα για κατοίκους και επαγγελματίες των Βορείων Σποράδων

Ανοιχτή είναι από χθες, για τους κατοίκους και τους επαγγελματίες 34 νησιών, μεταξύ των οποίων οι Βόρειες Σποράδες, η ηλεκτρονική πλατφόρμα πιλοτικής εφαρμογής του μεταφορικού ισοδυνάμου καυσίμων.

Συγκεκριμένα, η πλατφόρμα για την εφαρμογή του μεταφορικού ισοδύναμου στο σκέλος των καυσίμων είναι διαθέσιμη στα ακόλουθα 34 νησιά της πιλοτικής φάσης: Αγαθονήσι, Αγιος Ευστράτιος, Αλόννησος, Αμοργός, Ανάφη, Αντίπαρος, Αστυπάλαια, Ίος, Ικαρία, Κάρπαθος, Κάσος, Κέα, Κίμωλος, Κύθηρα, Κύθνος, Λειψοί, Λέρος, Μεγίστη, Μήλος, Νίσυρος, Πάτμος, Σαμοθράκη, Σέριφος, Σίκινος, Σίφνος, Σκιάθος, Σκόπελος, Σκύρος, Σύμη, Τήλος, Φολέγανδρος, Φούρνοι, Χάλκη και Ψαρά.

Υπενθυμίζεται ότι μεταφορικό ισοδύναμο είναι το μέτρο, με τη θέσπιση του οποίου επιδιώκεται η εξίσωση του κόστους μεταφοράς με μέσα μαζικής μεταφοράς από την ηπειρωτική Ελλάδα σε νησί ή από νησί σε νησί με το κόστος που θα ίσχυε στην ηπειρωτική Ελλάδα για την ίδια απόσταση.

Βάσει της κοινής απόφασης των υπουργών Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, καθώς και Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής πλέον καταβάλλεται Αντιστάθμισμα Νησιωτικού Κόστους, στους πολίτες που πληρούν τις προϋποθέσεις, καθώς και στις επιχειρήσεις που έχουν έδρα σε ένα από τα ανωτέρω νησιά και πληρούν τις προϋποθέσεις που ορίζονται στην εν λόγω ΚΥΑ, για την προμήθεια υγρών καυσίμων από όλα τα πρατήρια που λειτουργούν στα 34 παραπάνω νησιά.

Επιλέξιμα καύσιμα είναι όλοι οι τύποι αμόλυβδης βενζίνης, όλοι οι τύποι ντίζελ κίνησης, το υγραέριο κίνησης και για πρώτη φορά και το ντίζελ θέρμανσης.

«Με απλούστευση και εξορθολογισμό των πληρωμών, με σύγχρονες διαδικασίες μέσω ειδικής εφαρμογής στα κινητά τηλέφωνα, διευκολύνουμε τους νησιώτες να επωφεληθούν από το μέτρο του Μεταφορικού Ισοδυνάμου των καυσίμων» σημείωσε σχετικά η γενική γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, Χριστιάνα Καλογήρου.

Η διεύθυνση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας για τους ενδιαφερόμενους είναι η εξής: https://metaforikoisodynamo.gr/.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου