ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Οχι στην κατάργηση σχολείων

οχι-στην-κατάργηση-σχολείων-377703

Τη διατήρηση των σχολικών μονάδων ζητάει το Δ.Σ. Σκοπέλου

Την πλήρη αντίθεσή τους απέναντι στην προοπτική κατάργησης ή συγχώνευσης, αντίστοιχα, σχολικών μονάδων διατύπωσαν ομόφωνα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Σκοπέλου. Ένα από τα θέματα της προχθεσινής συνεδρίασης ήταν οι μεταβολές σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σχολικού έτους 2012 – 2013, που προτείνονται από το αρμόδιο Υπουργείο, ενώ κοινή θέση των παρισταμένων είναι ότι δεν πρέπει επ’ ουδενί λόγο να εφαρμοστούν στην Σκόπελο. Όπως υπογραμμίζει στο σημείο αυτό ο Δήμαρχος Σκοπέλου κ. Γιώργος Μιχελής «λάβαμε σχετικό έγγραφο από την Διεύθυνση της Εκπαίδευσης, μέσω του οποίου ζητήθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο να γνωμοδοτήσει εάν επιθυμούμε να επέλθουν αλλαγές στα σχολεία και η απάντησή μας είναι, ότι δεν επιθυμούμε να υπάρξουν συγχωνεύσεις ή καταργήσεις σχολικών μονάδων στο νησί μας».

Αναφερόμενος στο συγκεκριμένο θέμα, ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης κ. Μανώλης Ραμαντάνης, επεσήμανε ότι «είναι μια πρακτική που υποβιβάζει το νησί». Στην τοποθέτησή του, ο κ. Ραμαντάνης τόνισε ότι «είναι μια πρακτική που θα ζημιώσει το νησί και μας επαναφέρει σαράντα χρόνια πίσω, αναβιώνοντας την εποχή κατά την οποία ερχόντουσαν παιδιά και από την Γλώσσα και από την Αλόννησο, στην Σκόπελο, για να φοιτήσουν στο Γυμνάσιο και να λάβουν το απολυτήριό τους».

Παράλληλα επικυρώθηκε κατά πλειοψηφία η καθιέρωση 24ωρης λειτουργίας καθώς και λειτουργίας κατ’ εξαίρεση της πενθήμερης εργασίας, τα Σάββατα, τις Κυριακές και τις εξαιρέσιμες ημέρες των υπηρεσιών του Δήμου Σκοπέλου για το έτος 2012. Υπέρ της συγκεκριμένης πρότασης τάχθηκε και η ομάδα μείζονος μειοψηφίας και όπως αναφέρει ο επικεφαλής της παράταξης κ. Χρήστος Βασιλούδης «στόχος είναι να καταβάλλονται οι υπερωρίες στους υπαλλήλους που εργάζονται υπερωριακά, όταν απαιτείται, με απόφαση Δημάρχου». Η Λαϊκή Συσπείρωση εξέφρασε την αντίθεσή της, υπογραμμίζοντας ότι «πρέπει να καλυφθούν οι αντίστοιχες θέσεις εργασίες στον Δήμο, αντί να προωθείται η υπερωριακή πολιτική».

Επίσης εγκρίθηκε η συμμετοχή του Δήμου Σκοπέλου σε τουριστικές εκθέσεις του εξωτερικού. Σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει καταρτισθεί, ο Δήμος Σκοπέλου θα συμμετάσχει στις διεθνείς εκθέσεις : Μιλάνου 16-19 Φεβρουαρίου, Σόφιας 16-18 Φεβρουαρίου, Βελιγραδίου 23-26 Φεβρουαρίου, Δανίας 24-26 Φεβρουαρίου, Όσλο 2-4 Μαρτίου, Βερολίνου 7-11 Μαρτίου, Παρισιού 15-18 Μαρτίου, Βουκουρεστίου 18-21 Μαρτίου, Μόσχας 21-24 Μαρτίου και TUR 22-25 Μαρτίου.

Τέλος, συζητήθηκε το νέο σλόγκαν που θα αποτελεί σήμα κατατεθέν του νησιού, στις διεθνείς εκθέσεις, αλλά και ευρύτερα. Ο Δήμαρχος Σκοπέλου κ. Μιχελής κάνει λόγο για ένα «ευρηματικό και σύγχρονο λογότυπο, το οποίο θα προωθήσουμε παντού, στην Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό». Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, κ. Βασιλούδης, ανέφερε από την πλευρά του ότι «το συγκεκριμένο λογότυπο δεν αντιπροσωπεύει, κατά την άποψή του, την Σκόπελο», καταψηφίζοντάς το.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου