ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Τρικλοποδιές… της ΔΕΗ στην τηλεκπαίδευση στη Σκόπελο

τρικλοποδιές-της-δεη-στην-τηλεκπαίδ-808529

Στο νησί με την παραμικρή καταχνιά, βροχή ή αέρα σημειώνονται διακοπές ρεύματος και οι ψηφιακές τάξεις «διαλύονται»

Τρικλοποδιές… ΔΕΗ στην τηλεκπαίδευση στη Σκόπελο, με τη μέθοδο να εξελίσσεται μετ’ εμποδίων παρά τις άοκνες προσπάθειες των εκπαιδευτικών εξαιτίας των αλλεπάλληλων διακοπών ρεύματος. Την ώρα που εκπαιδευτικοί παραδίδουν και μαθητές παρακολουθούν το μάθημά τους στις ψηφιακές τάξεις, οι οθόνες των ηλεκτρονικών υπολογιστών και τάμπλετ «μαυρίζουν» και οι ίδιοι βγαίνουν εκτός δικτύου ίντερνετ.

Σύμφωνα με τη διευθύντρια του Γενικού Λυκείου Σκοπέλου Αλεξία Καπραβέλου, στο νησί οι διακοπές ρεύματος είναι σύνηθες φαινόμενο για το οποίο έχουν παρέμβει στους αρμοδίους τόσο οι τοπικές αρχές όσο και η ίδια ως διευθύντρια σχολικής μονάδας. Τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα γίνονται εκτεταμένες διακοπές ρεύματος και συχνότερα υπάρχουν πτώσεις στην τάση με αποτέλεσμα όλα τα ηλεκτρονικά συστήματα να σβήνουν.

Το πρόβλημα ήρθε στην επιφάνεια με την έναρξη της τηλεκπαίδευσης οπότε και η ανάγκη για απρόσκοπτη ηλεκτροδότηση και παροχή σύνδεσης μέσω ίντερνετ έγινε συνώνυμο για την συνέχιση της εκπαίδευσης των μαθητών του νησιού αλλά και των φοιτητών που παρακολουθούν μαθήματα εξ αποστάσεως. «Την ώρα του μαθήματος, διακόπτεται η ηλεκτροδότηση, σβήνουν οι οθόνες, πέφτει το δίκτυο και θα πρέπει να περιμένουμε να επανέλθει το ρεύμα και να συνδεθούμε στις ψηφιακές τάξεις από την αρχή. Αποτέλεσμα είναι να χάνονται ακόμη και ολόκληρες διδακτικές ώρες τις οποίες επιχειρούμε να αναπληρώσουμε για να μην μείνουν οι μαθητές μας πίσω στη σχολική ύλη. Ακόμη όμως και μια σύντομη διακοπή να γίνει μέχρι να συνδεθούμε στο δίκτυο και να μπούμε ξανά στις ψηφιακές τάξεις χάνουμε από 15 λεπτά έως μισή ώρα μαθήματος», περιγράφει την τηλεκπαίδευση μετ’ εμποδίων, η κ. Καπραβέλου.

Η ίδια έχει γνωστοποιήσει το πρόβλημα με επανειλημμένα αιτήματα τόσο στη ΔΕΗ όσο και στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, μέχρι στιγμής όμως δεν έχει επιλυθεί.

Συγκινητική χειρονομία

Παρά τα προβλήματα, εκπαιδευτικοί βρίσκονται στο πλευρό των μαθητών φροντίζοντας για να την απρόσκοπτη συνέχιση της εκπαίδευσης των μαθητών τους ακόμη και μέσα από προσωπική επικοινωνία που έχουν με τις οικογένειες για να τις στηρίξουν.

Δεν είναι τυχαίο ότι σε συγκινητική χειρονομία ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Γενικού Λυκείου Σκοπέλου προσέφερε στους καθηγητές ένα διακοσμητικό αλλά και χρηστικό δώρο. Μία χειροποίητη ξύλινη κρεμάστρα την οποία ζωγράφισαν και η οποία θα τοποθετηθεί στο γραφείο των καθηγητών.

Το ΓΕΛ Σκοπέλου σε μήνυμά του ευχαριστεί τους γονείς και ακόμη την ενορία της Παναγίας Φανερωμένης Σκοπέλου της Ι.Μ. Χαλκίδος, Ιστιαίας και Β. Σποράδων για την κοινωνική της δράση υπέρ των μαθητών μέσω του πατέρα Ευαγγέλου Κεχριώτη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου