ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Ομάδα βοήθειας για τους Σκοπελίτες

ομάδα-βοήθειας-για-τους-σκοπελίτες-808990

Ειδικό χώρο διαμόρφωσε ο Δήμος Σκοπέλου στο Κέντρο Υγείας του νησιού – Αίτημα για εγκατάσταση κλιμακίου του ΕΟΔΥ

Πρωτοβουλίες για την ενίσχυση των δομών του νησιού ανέλαβε ο δήμος Σκοπέλου, με πάγιο το αίτημα προς την πολιτεία να ανακατασκευάσει το Κέντρο Υγείας Σκοπέλου και να το στελεχώσει με προσωπικό, μηχανήματα και προμήθειες.

Συγκεκριμένα, διαμορφώθηκε χώρος στο Κέντρο Υγείας για ειδικές εξετάσεις, δωμάτιο για τους ειδικούς ελέγχους, οργανώθηκε ομάδα βοήθειας για τους δημότες, ενώ ταυτόχρονα προτεραιότητα δίνεται στην απολύμανση δημόσιων, δημοτικών χώρων και δομών του δήμου, καθώς και σχολικών κτιρίων.

Απευθυνόμενος στους δημότες, ο δήμος Σκοπέλου υπενθυμίζει ότι «το Κέντρο Υγείας Σκοπέλου και το νοσηλευτικό προσωπικό του βρίσκονται δίπλα μας. Να ζητάτε τη συμβουλή οποιαδήποτε στιγμή του 24ώρου».

Στον Δήμο Σκοπέλου λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 2424022834 από τον Μάρτιο μέχρι και σήμερα για άμεση βοήθεια σε όσους την έχουν ανάγκη. «Μη διστάσετε να τηλεφωνήσετε. Μπορούμε να φροντίζουμε για τα άτομα που δεν έχουν τη δυνατότητα να εξασφαλίσουν το γεύμα και τα φάρμακα τους, υπάρχει υπηρεσία για να κατ’ οίκον διανομή», επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση.

Επίσης στον Δήμο Σκοπέλου λειτουργεί αυτοτελές τμήμα κοινωνικής προστασίας, με τα τηλέφωνα του κ. Ανδριώτη, εντεταλμένου υπαλλήλου, 2424022834- 6972015019, στη διάθεση των δημοτών για παροχή υπηρεσιών, διότι «τα μέτρα της πανδημίας μπορεί να προκαλέσουν φόβο- άγχος-θλίψη-άνοια-θυμό και εκνευρισμό», όπως υπογραμμίζεται.

Με τις προσπάθειες για εξυπηρέτηση του τοπικού πληθυσμού να συνεχίζονται, ο δήμος Σκοπέλου ζητάει και από την πολιτεία να κάνει το καθήκον της. «Να φροντίσει την ασφαλή μετακίνηση των επισκεπτών του νησιού μας με ελέγχους πριν την μετακίνηση τους. Να ελεγχθούν οι εκπαιδευτικοί πριν επιστρέψουν στο νησί και να επανελεγχθούν κατά την παραμονή τους ώστε να διασφαλιστεί η υγεία των ίδιων των μαθητών και των οικογενειών τους. Να εξοπλιστούν οι σχολικές μονάδες με τον απαραίτητο ηλεκτρονικό εξοπλισμό και να προμηθευτούν οι μαθητές με laptop ώστε όλοι να έχουν πρόσβαση στην τηλεκπαίδευση. Ας είμαστε όλοι ψύχραιμοι, με λιγότερες συζητήσεις περισσότερα έργα, και θα μεταβούμε σε μια καλύτερη περίοδο», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου