ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Μονάδα ανακύκλωσης υλικών κατεδάφισης στην Αλόννησο

μονάδα-ανακύκλωσης-υλικών-κατεδάφισ-809038

Προχθές άρχισε η λειτουργία της με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος

Δυναμικό βήμα στην προσπάθεια προστασίας του περιβάλλοντος η Μονάδα Διαλογής και μηχανικής επεξεργασίας για ανακύκλωση αποβλήτων από κατασκευές, εκσκαφές και κατεδαφίσεις, που ξεκίνησε να λειτουργεί τις προηγούμενες μέρες στην Αλόννησο.

Πρόκειται για ιδιωτική πρωτοβουλία, που υλοποιήθηκε με την στήριξη του δήμου Αλοννήσου και προσωπικά του δημάρχου Πέτρου Βαφίνη, ο οποίος ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι: « Είναι πάρα πολύ σημαντικό για την Αλόννησο, για το περιβάλλον, για το νησί, για το δήμο, για τους πάντες. Στη συνέχεια, το επόμενο διάστημα κανένα έργο δεν θα υλοποιείται ή δεν θα χρηματοδοτείται, εάν δεν υπάρχει αντίστοιχη μονάδα».

Παράλληλα ο δήμαρχος Αλοννήσου εξέφρασε την ικανοποίησή του, επισημαίνοντας ότι «ο ιδιώτης που έκανε την εγκατάσταση, έχει σχέση με τα χωματουργικά, έχει τα κατάλληλα μηχανήματα και θα αναλάβει να κάνει την συγκεκριμένη επεξεργασία».

Οσοι πολίτες και επιχειρήσεις έχουν υλικά που προέρχονται από ανακαινίσεις, εκχωματώσεις, παρακαλούνται πλέον να τα μεταφέρουν στην συγκεκριμένη μονάδα, για περαιτέρω επεξεργασία και αξιοποίηση.

Η μονάδα βρίσκεται σε απόσταση 300 μέτρων από τον ΧΥΤΑ Αλοννήσου, δίνοντας στους κατοίκους του νησιού τη δυνατότητα της ανακύκλωσης άχρηστων οικοδομικών υλικών, τα οποία μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν, χωρίς να επιβαρύνουν το περιβάλλον.

«Με την λειτουργία της μονάδας ενισχύεται η προσπάθεια για προστασία του περιβάλλοντος. Τέλος στην επιβάρυνση του περιβάλλοντος. Τα υλικά ανακυκλώνονται και επαναχρησιμοποιούνται» είπε ο δήμαρχος, ενώ επανέλαβε ότι «έχουμε αποδείξει με πολλούς τρόπους ότι δίνουμε βαρύτητα στο περιβάλλον και την ανάδειξη των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών του νησιού προς όφελος των κατοίκων».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου