ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Δίκτυο μονοπατιών στη Σκιάθο

δίκτυο-μονοπατιών-στη-σκιάθο-809119

Ο σχεδιασμός περιλαμβάνει 15 διαδρομές

Δίκτυο μονοπατιών με δέκα πέντε διαδρομές μελέτησε και σχεδίασε ο δήμος Σκιάθου, δημιουργώντας παράλληλα μια ψηφιακή εφαρμογή που θα διευκολύνει τους πεζοπόρους, λειτουργώντας σαν οδηγός.

Τους τελευταίους μήνες, τα μονοπάτια του νησιού μελετήθηκαν σε βάθος και επανασχεδιαστήκαν, με στόχο την προσαρμογή τους στις ανάγκες του σύγχρονου πεζοπορικού κοινού. Το νέο δίκτυο μονοπατιών θα είναι έτοιμο προς χρήση εντός του 2021. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα του Δήμου Σκιάθου, με την έρευνα και τον σχεδιασμό να πραγματοποιείται από την Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση «Μονοπάτια της Ελλάδας» – «Paths of Greece».

Τα μονοπάτια μελετήθηκαν και σχεδιάστηκαν με προσοχή, με γνώμονα τις ανάγκες του ευρύτερου πεζοπορικού κοινού, για πεζοπόρους κάθε επίπεδου, προτείνοντας εύκολες έως και μέτριας δυσκολίας διαδρομές. Θα υπάρξει επίσης και μια διαδρομή προσαρμόσιμη σε αμεα.

Σήματα με χρώμα, τοποθετημένα με συγκεκριμένη μεθοδολογία, θα συνοδεύουν τον πεζοπόρο με ασφάλεια. Πινακίδες με πληροφορίες για προορισμούς, χρόνο πεζοπορίας, απόσταση, θα βοηθούν και θα ενημερώνουν τον πεζοπόρο σε σημαντικές διασταυρώσεις, καθώς και στα σημεία εκκίνησης της κάθε διαδρομής. Μια πλούσια σε πληροφορίες και φωτογραφίες ιστοσελίδα θα βοηθάει, παράλληλα, τους πεζοπόρους να κάνουν την επιλογή τους ανάλογα με το μονοπάτι που θα ακολουθήσουν.

Η ιστοσελίδα θα είναι συνδεδεμένη και με μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Μια δωρεάν εφαρμογή, που λειτουργεί εκτός σύνδεσης θα είναι διαθέσιμη για τους πεζοπόρους και θα αποτελεί τον ψηφιακό τους ξεναγό στα μονοπάτια της Σκιάθου. Ενα δωρεάν φυλλάδιο θα είναι επίσης διαθέσιμο για το ευρύτερο τουριστικό κοινό της Σκιάθου, το οποίο θα περιέχει πεζοπορικό χάρτη, πλούσιο φωτογραφικό υλικό και πληροφορίες για τις διαδρομές.

Για την ενημέρωση των μελών της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής του Δήμου, των φορέων, συλλόγων και των πολιτών, έχει προγραμματιστεί η παρουσίαση του προγράμματος αύριο Σάββατο 5 Δεκεμβρίου, στις 11:00. Η παρουσίαση θα μεταδοθεί ζωντανά με τη βοήθεια του Skiathoslife στον σύνδεσμο

https://www.youtube.com/watch?v=ztuVNH6fGFQ&feature=youtu.be.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου