ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Αυτόνομο το ΕΠΑΛ Σκιάθου

αυτόνομο-το-επαλ-σκιάθου-816635

Αναψε το πράσινο φως το δημοτικό συμβούλιο

Καταφατικά έγνεψε το Δημοτικό Συμβούλιο Σκιάθου για τη μετατροπή του ΕΠΑΛ που λειτουργεί ως παράρτημα του 1ου ΕΠΑΛ Βόλου, σε αυτόνομη σχολική μονάδα ως ΕΠΑΛ Σκιάθου με δική του διεύθυνση. Σε έγγραφο που έστειλε στις 5 Νοεμβρίου η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, ο διευθυντής Χαράλαμπος Σταχτέας προτείνει την αυτονόμηση της σχολικής μονάδας και την ίδρυση του ΕΠΑΛ Σκιάθου με τη λειτουργία δύο τομέων στη Β’ τάξη, Τομέας Διοίκησης και Οικονομίας και τομέας Υγείας, Πρόνοιας και Ευεξίας.

Παράλληλα προτείνεται να λειτουργήσουν τέσσερις ειδικότητες στον Τομέα Διοίκησης και Οικονομίας που λειτουργεί στη Β΄ τάξης: Υπαλλήλων Διοίκησης και Οικονομικών Υπηρεσιών, υπαλλήλων Αποθήκης και Συστημάτων Εφοδιασμού, υπαλλήλων Εμπορίας και Διαφήμισης και υπαλλήλων Οικονομίας και Διοίκησης στον Τουρισμό.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Σκιάθου, με ομόφωνη απόφασή του, γνωμοδότησε θετικά τόσο για την αυτονόμηση της σχολικής μονάδας, αλλά και για τη λειτουργία των τομέων και των ειδικοτήτων. Από την πλευρά του ο Δήμος Σκιάθου δεσμεύεται για την εξασφάλιση της κατάλληλης στέγης του ΕΠΑΛ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου