ΣΠΟΡΑΔΕΣ

«Φάρος Σκοπέλου»: Διαδικτυακή ομάδα υποστήριξης γυναικών με καρκίνο του μαστού

φάρος-σκοπέλου-διαδικτυακή-ομάδα-υ-830859

Στο πλαίσιο της παροχής υπηρεσιών ψυχοκοινωνικής υποστήριξης σε χρόνιους ασθενείς, ο σύλλογος «ΦΑΡΟΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ», προτίθεται να ξεκινήσει στο προσεχές διάστημα μια διαδικτυακή ομάδα υποστήριξης για γυναίκες με διάγνωση καρκίνου του μαστού, οι οποίες διαμένουν στο νησί της Σκοπέλου, καθώς και στα άλλα δυο νησιά των Β. Σποράδων, Αλόννησο και Σκιάθο.

Στόχος της ομάδας, αποτελεί η ψυχοκοινωνική υποστήριξη γυναικών –ανεξαρτήτως ηλικίας-οι οποίες βιώνουν την εμπειρία του καρκίνου του μαστού και βρίσκονται σε στάδιο θεραπείας ή στο στάδιο επανελέγχου/αποκατάστασης.

Εκτιμάται ότι, η συμμετοχή στην ομάδα, θα συμβάλει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των γυναικών, μέσω του «μοιράσματος» των κοινών εμπειριών, δυσκολιών, σκέψεων και συναισθημάτων που αφορούν στη διάγνωση του καρκίνου του μαστού, της ελεύθερης συναισθηματικής έκφρασης και αμοιβαίας βοήθειας, σε ένα πλαίσιο εμπιστοσύνης, εχεμύθειας και αποδοχής.

Συντονίστρια της ομάδας, θα είναι η κ. Μαρία Καφαντάρη, ψυχολόγος, Msc Κοινωνικής –Κλινικής Ψυχολογίας Εξαρτήσεων και Ψυχοκοινωνικών προβλημάτων, εκπαιδευόμενη στην Οικογενειακή/Συστημική Θεραπεία, συντονίστρια του συλλόγου «ΦΑΡΟΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ».

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, οι ενδιαφερόμενες μπορούν να επικοινωνούν στο τηλέφωνο του «ΦΑΡΟΥ ΣΚΟΠΕΛΟΥ» 24240-22341, από Δευτέρα έως Παρασκευή.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου