Ολλανδοί δημοσιογράφοι στην Αλόννησο

Τελευταία ενημέρωση: 2012-02-02, 12:29:37
Ολλανδοί δημοσιογράφοι στην Αλόννησο

Αναμένεται να καταγράψουν σύντομα τις ομορφιές του νησιού

Έντονο ενδιαφέρον έχουν εκδηλώσει Ολλανδοί δημοσιογράφοι και τουρ οπερέιτορς προκειμένου να γνωρίσουν από κοντά, αλλά και να προβάλουν μέσα από ειδικά αφιερώματα, τις φυσικές ομορφιές της Αλοννήσου. Η συγκεκριμένη εξέλιξη διευρύνει της προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξης του νησιού και όπως εκτιμάται, ανάλογα οφέλη θα προκύψουν από την συμμετοχή του Δήμου Αλοννήσου και στις υπόλοιπες προγραμματισμένες εκθέσεις της φετινής χρονιάς. Στην διάρκεια της προχθεσινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Αλοννήσου, η πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής αλλά και του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ζαφειρούλα Αναγνώστου ενημέρωσε το Σώμα για την θετική απήχηση που είχε η συμμετοχή της Αλοννήσου στην έκθεση της Ουτρέχτης. Παράλληλα, η κ. Αναγνώστου αναφέρθηκε στην επικείμενη επίσκεψη του γκρουπ από την Ολλανδία, υπογραμμίζοντας την πρόθεσή τους να προβάλλουν, μέσα από ειδικά αφιερώματα, το συγκεκριμένο νησί στο εξωτερικό.

Μοναδικό θέμα της προχθεσινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου ήταν, εξάλλου, η ανατροπή των αναλήψεων υποχρέωσης του Δήμου Αλοννήσου, για το προηγούμενο οικονομικό έτους. Συγκεκριμένα, ελήφθη απόφαση προκειμένου να ακυρωθούν οι αναλήψεις υποχρεώσεων που είχε αναλάβει ο Δήμος για το 2011, οι οποίες αφορούσαν συγκεκριμένους κωδικούς, οι οποίοι δεν χρησιμοποιήθηκαν κατά το προηγούμενο έτος, είτε εν μέρει, είτε συνολικά.

Στο μεταξύ, δίνεται ανάλογη βαρύτητα και στο ζήτημα της προβολής του νησιού και όπως υπογραμμίζει στο σημείο αυτό η κ. Αναγνώστου «είμαστε σε επικοινωνία με τους Ολλανδούς πράκτορες, προκειμένου να οριστικοποιήσουμε την ημερομηνία της επίσκεψής τους στην Αλόννησο, η οποία τοποθετείται πριν την έναρξη της θερινής σεζόν». Στόχος των παραπάνω πρωτοβουλιών είναι να γίνει ευρύτερα γνωστή η Αλόννησος στο εξωτερικό και κατά συνέπεια, να αυξηθεί η επισκεψιμότητα των ξένων επισκεπτών του νησιού. Στην διάρκεια της έκθεσης της Ουτρέχτης, εκδηλώθηκε έντονο ενδιαφέρον για την Αλόννησο και όπως υπογραμμίζει η πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής του Δήμου Αλοννήσου «μέσω του οπτικού υλικού που προβλήθηκε, οι επισκέπτες είχαν την δυνατότητα να γνωρίσουν τις ομορφιές του νησιού, αλλά και τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού που προσφέρει», με αποτέλεσμα να εκδηλωθεί έντονο ενδιαφέρον για την περιοχή των Βορείων Σποράδων.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
4
+
4
=