ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Σύστημα πυρανίχνευσης στη Σκόπελο

σύστημα-πυρανίχνευσης-στη-σκόπελο-833550

Προτεραιότητα η προστασία του δασικού πλούτου στο νησί

Ολοκληρωμένο ευφυές σύστημα έγκαιρης πυρανίχνευσης για τις δασικές εκτάσεις του Δήμου Σκοπέλου θα εγκατασταθεί στο νησί με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου.

Στο πλαίσιο αυτό θα εγκατασταθούν κάμερες και κέντρο ελέγχου προκειμένου να διασφαλιστεί η έγκαιρη ανίχνευση, διαχείριση και παρακολούθηση φαινομένων πυρκαγιάς σε περιοχές του νησιού που παρουσιάζουν υψηλή επικινδυνότητα.

Το σύστημα θα αξιοποιεί την εικόνα που θα μεταφέρεται από απλές κάμερες, οι οποίες λειτουργούν στο οπτικό ή υπέρυθρο φάσμα, προκειμένου να ανιχνεύονται έγκαιρα ο καπνός ή η φωτιά και στη συνέχεια να ειδοποιείται το κέντρο ελέγχου ή οι αρμόδιες υπηρεσίες. Εκπρόσωπος για την υπογραφή της σύμβασης ορίστηκε ο δήμαρχος Σταμάτης Περίσσης.

Ακόμη, το Δημοτικό Συμβούλιο αποδέχθηκε τη χρηματοδότηση και τους όρους για την πράξη ««iSkopelos Ανάπτυξη Ολοκληρωμένης Ψηφιακής Διαδραστικής Εφαρμογής Κινητών Συσκευών για την Προβολή των Τοπικών Φυσικών και Πολιτιστικών Τουριστικών Πόρων της Περιοχής του Δήμου Σκοπέλου».

Πρόκειται για ολοκληρωμένη ψηφιακή διαδραστική εφαρμογή σε κινητά τηλέφωνα και tablets, που θα επιτρέπει στον χρήστη να λαμβάνει χρήσιμες πληροφορίες για το προφίλ του νησιού και τα μνημεία του.

Η σύγχρονη ψηφιακή εφαρμογή για την προβολή του Δήμου, των μνημείων και των φυσικών του καλλονών, καθώς και των τουριστικών του επιχειρήσεων, θα χρηματοδοτηθεί με το ποσό των 68.138 ευρώ από το πρόγραμμα Leader. Η εφαρμογή θα δίνει τη δυνατότητα στον χρήστη να περιηγείται στον Δήμο τόσο από τον τόπο κατοικίας του, βλέποντας όλο τον χάρτη του νησιού και λαμβάνοντας ολοκληρωμένες πληροφορίες για τους πόρους και τις τουριστικές του επιχειρήσεις, όσο και σε πραγματικό χρόνο περιήγησης και ξενάγησης.

Ο χρήστης της συγκεκριμένης εφαρμογής, θα έχει την δυνατότητα καθώς περπατάει να λαμβάνει πληροφορίες για ότι συναντάει στον δρόμο του. Το ίδιο θα μπορεί να κάνει και στατικά από το κατάλυμά του, πηγαίνοντας σε όποιο σημείο της περιοχής ενδιαφέροντος επιθυμεί. Βασικός στόχος της εφαρμογής είναι η ολοκληρωμένη πληροφόρηση του επισκέπτη σχετικά με σημεία ενδιαφέροντος αρχαιολογικού, ιστορικού, θρησκευτικού, αρχιτεκτονικού, περιοχές φυσικού κάλλους, αξιοθέατα, αλλά και θεματικές ή μη διαδρομές στην ευρύτερη περιοχή του δήμου Σκοπέλου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου